SEGRE

OBITUARI

Mor Roger Moore, l'actor de James Bond

Protagonista de la saga de l’agent ‘007’ || Als 89 anys, a causa d’un càncer

L’actor britànic Roger Moore.

L’actor britànic Roger Moore.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El britànic Roger Moore, l’actor que més vegades va interpretar l’agent secret James Bond, al qual va aportar sofisticació i un enginyós sentit de l’humor, va morir aquest dimarts a Suïssa als 89 anys, després d’una breu lluita contra el càncer.Estimat dins i fora del món de l’espectacle, Moore rebrà un funeral privat a Mònaco, una altra de les seues antigues residències, segons van informar ahir els seus tres fills –Deborah, Geoffrey i Christian– en un comunicat penjat al compte de Twitter de l’actor.

Moore, amb diverses dècades d’actuació a l’esquena, serà recordat també pel paper de Simon Templar a la sèrie de televisió El sant, emesa durant els anys seixanta.Però, sobretot, Moore –nascut el 14 d’octubre del 1927 a Londres– va adquirir notorietat per posar-se a la pell de l’agent dels serveis secrets MI6, amb llicència permatar. L’actor va estar casat amb Kristina Tholstrup, amb la qual va contreure matrimoni després de divorciar-se de la italiana Luisa Mattioli, la mare dels seus tres fills. Les seues altres dos dones van ser Doorn van Steyn i Dorothy Squires.

El Club Internacional d’Admiradors de James Bond va assenyalar que ningú com Sir Roger Moore no “ho va fer millor com a Bond” i va ressaltar que va ser un “gran ambaixador” de la franquícia del famós espia.“Des de l’anunci de substitut de Sean Connery l’agost del 1972 fins a la seua retirada el desembre del 1985, va emocionar i va cridar l’atenció a tota una nova generació d’aficionats a Bond”, va indicar aquest club en un comunicat després de conèixer-se la mort. Moore va mantenir viu l’esperit creat per l’autor Ian Fleming a les set pel·lícules en què va donar vida a l’agent 007, va assenyalar el club de fans, que va assegurar a la nota: “Estem tots tristos per la mort d’una gran icona britànica. Ningú va fer millor de Bond.”

Encara que mai va ser aclamat pels seus brillants dots d’actuació, Moore aportava als seus personatges un toc de distinció i cavallerositat, com va ser el cas del paper de Lord Brett Sinclair a la sèrie de televisió ¡Los persuasores!, al costat del nord-americà Tony Curtis.

Protagonista de la sèrie televisiva ‘El sant’ fins al 1969 Moore serà recordat per pel·lícules com Viu i deixa morir (1973), L’home de la pistola d’or (1974), L’espia que em va estimar (1977), Moonraker (1979), Només per als seus ulls (1980), Octopussy (1983) i Panorama per matar (1985). També va ser el protagonista de la sèrie televisiva El sant entre el 1962 i el 1969, interpretant Simon Templar.

L’actor britànic Roger Moore.

L’actor britànic Roger Moore.EFE

tracking