SEGRE

Una associació de cristians homosexuals denuncia "l'obsessió malaltissa" de Novell contra els gais

L'Observatori Contra l'Homofòbia demana "contundència" a la Generalitat davant les paraules del bisbe de Solsona

El bisbe de Solsona, Xavier Novell.

L'alcalde de Cervera planteja declarar persona 'non grata' el bisbe de SolsonaMikel Aristregui

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Cristiana de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (ACGIL) ha denunciat aquest dimecres mitjançant un comunicat “la manca de sensibilitat evangèlica i l’obsessió malaltissa amb les persones homosexuals” del bisbe de Solsona, Xavier Novell, en relació a la seua última glossa dominical, en què vincula l'homosexualitat amb la manca d'una figura paterna

Segons l’ACGIL, “tornar un altre cop a l’argument obsolet de cercar causes de l’homosexualitat, com si fos una malaltia a evitar, ens retorna a èpoques i conceptes humans i científics que avui només sostenen les persones i les societats més inhumanes”.

D’altra banda, l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) de Catalunya també ha denunciat les paraules del bisbe de Solsona. El president de l'OCH, Eugeni Rodríguez, ha sol·licitat al Departament d'Assumptes Socials i Família "contundència" davant les paraules de Novell i ha assegurat que "aquest tipus de manifestacions que qüestionen les famílies LGTB fomenten el discurs de l'odi cap al col·lectiu".

El president de l'OCH ha assegurat que les paraules del bisbe poden tractar-se d'un "possible cas de vulneració de la Llei 11/2014 contra la LGTBIfòbia a Catalunya" i ha anunciat que "si la Generalitat no pren les mesures oportunes, l'OCH acudirà a la fiscalia o al síndic".

L’ Associació LGBTI+ de Lleida ‘Colors de Ponent’ ha convocat una concentració aquest dimecres contra les declaracions del bisbe de Solsona. Serà a les 19.00 hores davant del Bisbat de Lleida.

tracking