SEGRE

POLÈMICA

Ponent clama contra l'homofòbia

L’Observatori Contra l’Homofòbia denunciarà Novell davant de la Fiscalia o el síndic si el Govern no actua || Concentració al bisbat de Lleida per defensar els drets del col·lectiu LGTBI

Unes quaranta persones es van concentrar ahir a les portes del bisbat de Lleida.

Unes quaranta persones es van concentrar ahir a les portes del bisbat de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les afirmacions del bisbe de Solsona, Xavier Novell, que vinculaven l’homosexualitat a la falta de la figura paterna segueixen removent consciències. Entitats i ajuntaments lleidatans van sumar aquest dimecres noves crítiques i reaccions contra la glossa dominical del prelat de Solsona, subscrita a posteriori pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez, fet que va motivar una concentració de Colors de Ponent davant de la diòcesi lleidatana. Una de les afirmacions més contundents va arribar des de l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH).

El seu president, Eugeni Rodríguez, va demanar aquest dimecres “contundència” a la Generalitat i va assegurar que les paraules de Novell suposen “un possible cas de vulneració de la llei 11/2014, contra la LGTBIfòbia a Catalunya”, i va assegurar que si el Govern no pren les mesures oportunes, l’OCH recorrerà a la Fiscalia o al síndic de greuges. La direcció d’Igualtat de la Generalitat, per la seua banda, va afirmar que els serveis jurídics no van trobar prou motius per obrir un expedient sancionador.

Per la seua part, unes quaranta persones es van concentrar amb banderes irisades davant de la seu de la diòcesi lleidatana en un acte convocat per l’associació Colors de Ponent al qual es van afegir Arran, ERC i Crida per Lleida-CUP.

Acord unànime a Tàrrega per rebutjar les afirmacions de Novell, a qui conviden a reflexionar

El portaveu de Colors de Ponent, Dani Monclús, va afirmar que el col·lectiu vol donar una resposta contundent a les paraules del bisbe. “A Lleida treballem amb grups catòlics de base i creiem que aquests mandataris de l’Església tan retrògrads no representen la comunitat cristiana ni de Lleida ni de la província”, va afirmar. En el manifest, el col·lectiu va afirmar que és “intolerable que s’utilitzin posicions de poder per fer declaracions homòfobes com ha fet el bisbe de Solsona”.

En aquest mateix sentit, l’Associació Cristiana de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (ACGIL) va emetre aquest dimecres un comunicat en el qual va afirmar que sentia “tristesa” per les paraules de Novell. “Ha tornat a demostrar la seua falta de sensibilitat evangèlica i l’obsessió malaltissa amb les persones homosexuals. No és la primera vegada que ens sentim profundament ferits”.

També Tàrrega es va afegir a la defensa del col·lectiu LGTBI. L’ajuntament va emetre un comunicat aquest dimecres a la tarda en el qual va expressar l’acord unànime de tots els grups municipals per rebutjar les afirmacions del bisbe de Solsona. “Són del tot desafortunades i allunyades de la realitat i, a més, constitueixen un greuge cap a les famílies monoparentals i cap als drets de les persones homosexuals”, va concloure.

L’Observatori, una eina per lluitar contra les agressions L’Observatori Contra l’Homofòbia és una associació emmarcada dins de l’activisme LGTBI català que té com a funció principal ser una eina del col·lectiu per lluitar contra l’homofòbia i denunciar tota mena d’agressions, així com donar suport a les víctimes. L’organisme va nàixer l’any 2008 i actualment compta amb diversos convenis de col·laboració amb la direcció d’Igualtat de la Generalitat i amb diversos ajuntaments i universitats. Entre les seues funcions es troba la d’elaborar informes sobre l’estat de la qüestió de la discriminació per homofòbia i treballa en la implementació d’un sistema d’observació permanent. L’OCH va sol·licitar aquest dimecres a la Generalitat “contundència” davant de les declaracions de Novell. El seu president, Eugeni Rodríguez, va afirmar que “qüestionar les famílies LGTBI fomenta el discurs de l’odi envers el col·lectiu” i genera un caldo de cultiu per a l’aïllament, la discriminació i l’assetjament escolar.

tracking