SEGRE

Nou de cada deu internautes utilitzen WhatsApp a Espanya

Els joves de 16 a 24 anys es passen més hores amb el telèfon mòbil que amb la televisió

El logo de Whatsapp en un telèfon intel·ligent.

Nou de cada deu internautes utilitzen WhatsApp a EspanyaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou de cada deu internautes utilitzen WhatsApp a Espanya, l’aplicació de missatgeria líder al país, molt per davant de Facebook Messenger, que utilitza el 24%, i Skype, el8 %, segons les dades divulgades aquest divendres per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). La missatgeria online és el principal ús que li donen els espanyols al seu "smartphone", d’acord amb el panell de llars de la CNMC corresponent al quart trimestre del 2016, que també revela que el 77% dels propietaris d’un telèfon intel·ligent l’utilitza diverses vegades al dia.

La telefonia online i les videotrucades van agafant el vol i en el quart trimestre del 2016 aquest servei va ser utilitzat habitualment per gairebé la meitat dels internautes, i també en aquest cas hi va haver més usuaris de WhatsApp (30 %) que entre Skype (15 %) i Facebook Messenger (8 %) juntes.

Vuit de cada deu internautes utilitzen les xarxes socials freqüentment, i en aquest cas Facebook va ser l’aplicació preferida (65 %), seguida d’Instagram (24 %), els usuaris de la qual van créixer el 2016 (5,4 punts percentuals) i que va ocupar per primera vegada la segona plaça en aquest apartat. Amb xifres similars es troben Google+ i Twitter, que pràcticament no van variar l’últim any.

L’ús d’internet entre els espanyols continua a l’alça: se situa en el 82 %, i l’últim any els usuaris van augmentar en 6 punts.

Quant al dispositiu des del qual es connecten, el telèfon mòbil lidera la llista i és utilitzat per 8 de cada 10 internautes; seguit pels portàtils (53 %), l’ordinador de sobretaula (43 %) i la tauleta (37 %). Tanmateix, un 10 % dels usuaris ja navega per la xarxa des del seu televisor, i són 2 punts més que l’any anterior.

El panell de llars sobre usos d’internet audiovisual i empreses online que ofereixen serveis de comunicació recull per primera vegada la utilització de bloquejadors de publicitat per part dels internautes: gairebé 2 de cada deu confessen que els utilitzen, i un nombre una mica major (23,3 %) desconeix la seua existència.

El temps dedicat per part dels espanyols a veure continguts audiovisuals pràcticament no ha variat l’últim any i oscil·la entre les 3 o 4 hores al dia de la televisió i els 20-25 minuts de la tauleta. Com més grans són els individus més hores es passen davant la televisió i menys temps dediquen a les pantalles d’ordinadors, tauletes o mòbils per consumir contingut audiovisual. Per exemple, els joves de 16 a 24 anys es passen més hores amb el telèfon mòbil que amb la televisió.

A més, segons la CNMC, gairebé quatre de cada deu espanyols van veure continguts audiovisuals per internet almenys una vegada a la setmana, i la meitat d’ells va veure reemissions de programes de televisió.

Quant a les plataformes de televisió a la carta més utilitzades, Atresplayer continua al primer lloc (46 %), seguit de RTVE.es (39 %) i MiTele (37 %).

Quant als serveis de pagament per veure continguts audiovisuals online, la plataforma de Movistar, Yomvi (o Movistar+ als dispositius), continua sent la més utilitzada per les llars (7,6 %). Crida l’atenció que Netflix pràcticament ha duplicat els seus usuaris en mig any i és utilitzada per un 3,4 % de les llars|cases amb accés a internet, és a dir, per uns 540.000 llar a Espanya. En tercer lloc se situa Wuaki, que pràcticament no ha variat en els últims sis mesos.

tracking