SEGRE

LLEURE

Pandora, el parc que recrea el món d’Avatar, obre les seues portes

Després de més de sis anys d’obres i gairebé 1.000 milions de dòlars d’inversió

Pandora, el parc que recrea el món d’Avatar, obre les seues portes

Pandora, el parc que recrea el món d’Avatar, obre les seues portesEFE/Steven Diaz/Disney Parks

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb muntanyes flotants, pluges fosforescents i natius blaus, Pandora, el parc temàtic de Disney inspirat en Avatar, la pel·lícula més taquillera de la història, va obrir les seues portes a prop d’Orlando (Florida, EUA).

Més de sis anys i gairebé 1.000 milions de dòlars (1.119 milions d’euros) d’inversió, segons informacions de premsa, ha necessitat el grup Disney per concloure el que el director d’Avatar, James Cameron, ha definit com "un somni que s’ha fet realitat" davant els seus ulls.

"Pandora, el món d’Avatar" està situat dins del Parque Animal Kingdom de Disney, als afores d’Orlando, la meca d’aquestes atraccions per a nens i adults, i ocupa un espai de 48.600 metres quadrats.

El primer que crida l’atenció en entrar a Pandora és un so propi que s’assembla al cant d’ocells. Després vénen els animals rars, les pluges fosforescents que conviden a la relaxació, una naturalesa verda de flors gegantines i arbres enormes i les muntanyes flotants i les cascades que baixen per elles.

El visitant està a la vall de Mo'ara, un lloc que no apareix a l’exitós film de ciència-ficció de 2009, i en un temps posterior a què viuen els seus protagonistes (mitjans del segle 22).

Després de passar per un pont vetust, els visitants de Pandora, un planeta habitat pels Na'vi, éssers de pell blava i respectuosos de la naturalesa, el visitant creua grutes amb signes cuneïformes a les seues rústiques parets, que donen una idea de la vida passada d’aquesta civilització extraterrestre.

Després s’endinsa cap a un bosc de llums, un flora única, amb petits detalls, com pluges de colors i pot albirar la vida salvatge que allà habita.

"Tenia 19 anys la primera vegada que vaig somiar amb això, un món exòtic i harmoniós i de gran respecte per la naturalesa", va dir Cameron aquest dimecres en una inauguració prèvia del parc, producte de la col·laboració entre Walt Disney World i la productora cinematogràfica Lightstorm Entertainment.

A més de Cameron, va assistir el productor Jon Landau i els principals actors de la pel·lícula, entre ells Zoe Saldaña i Sigourney Weaver.

"Treballar amb Jim i el seu equip ha estat un son fet realitat per a nosaltres, que ens vam ser més enllà dels límits de la creativitat i la innovació per portar el món digital de Pandora, al món real de l’Animal Kingdom," va dir Bob Iger, president de Walt Disney World.

Encara que inspirat en la famosa pel·lícula, que va fer una taquilla de més de 2.000 milions de dòlars, Pandora ha estat creat amb vida pròpia, segons va explicar Efe Joe Rohde, director executiu de carteres d’"Imagineering" (enginyers creatius) de Disney.

"Més que reviure les aventures dels personatges de la pel·lícula, vas a vindre al planeta on aquestes coses ocorren, i tenir la teua pròpia aventura, que només a tu et pertanyen," va agregar.

Pandora, ubicat en el sistema de l’estrella Alpha Centauri, a més de quatre anys llum de la terra, però en realitat a un pas d’Orlando, en el centre de la Florida, compta amb dos atraccions principals.

L’Avatar Flight of Passage és un simulador semblant a una motocicleta que transmet una sensació real d’estar assegut sobre un "banshee", l’animal mític i d’iniciació dels Na'vi, amb el qual el visitant sobrevola Pandora i té trobades properes amb depredadors extraterrestres i criatures estranyes.

"Volar en un banshee és emocionant, et llançaràs, et submergiràs, et capbussaràs. És com somiar amb els ulls oberts", va dir Cameron després de viure l’experiència.

El Na'vi River Journey, una aventura més relaxant, consisteix en un recorregut en bot a través d’un riu que es va endinsant en un món diferent de plantes i boscos celestials, banyats per un joc de llums bioluminescents per les nits.

És durant aquest trajecte que el visitant tindrà l’oportunitat de topar de prop amb la figura de la Xaman de les Cançons, de tres metres d’altura, que envia amb el seu cant missatges de bona voluntat als humans.

Pandora, el parc que recrea el món d’Avatar, obre les seues portes

Pandora, el parc que recrea el món d’Avatar, obre les seues portesEFE/Steven Diaz/Disney Parks

Pandora, el parc que recrea el món d’Avatar, obre les seues portes

Pandora, el parc que recrea el món d’Avatar, obre les seues portesEFE/David Roark/Disney Parks

tracking