SEGRE

ESNOTICIA

Els 12.800 penyistes de l'Aplec es gasten més d'1,4 milions d'euros en tres dies

Un 10% dels veïns de Lleida hi participa i l’impacte econòmic supera els 7 milions

Els caragols a la llauna van ser un dels plats estrella en la jornada d’ahir als Camps Elisis.

Els caragols a la llauna van ser un dels plats estrella en la jornada d’ahir als Camps Elisis.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Set milions d’euros és l’impacte econòmic que deixa l’Aplec del Caragol a la ciutat de Lleida. Més d’1,4 milions suposen les despeses dels 12.800 penyistes en compres de menjar, beguda i organització, mentre que els sis restants s’atribueixen a nits d’hotel i àpats en restaurants dels 200.000 visitants que rep la festa.

L’Aplec del Caragol de Lleida, que ahir va celebrar la segona jornada de la 38a edició, va molt més enllà d’una festa gastronòmica popular i de diversió. I és que la repercussió econòmica que té sobre la ciutat és considerable i les xifres parlen per si soles, superant els set milions d’euros d’impacte total. Només els 12.800 penyistes que participen directament repartits en 102 colles, i que suposen un 10% dels habitants de Lleida ciutat, es gasten en aquests tres dies més d’1,4 milions d’euros en partides de compra i organització. Cadascun abona, de mitjana i com a mínim, entre 120 i 150 euros, que permeten sufragar les despeses de menjar i beguda des de la nit de divendres fins diumenge a la tarda. En alguns casos, la quota és superior, ja que hi ha penyes que també contracten actuacions musicals, cambrers, cuiners o monitors per als més petits. Però l’impacte econòmic total de l’Aplec és molt superior, ja que a la despesa dels collistes cal sumar el pressupost de la

Fecoll

Es preveuen 200.000 visitants i es calcula que, en hotels i restaurants, gasten 6 milions d’euros

per a l’organització (360.000 euros) i el que representa la visita, segons l’organització, de 200.000 persones, moltes arribades no només de fora de la ciutat, sinó també de més enllà de les comarques lleidatanes.

En definitiva, visitants que omplen hotels i restaurants durant tot el cap de setmana (l’organització ha constatat aquest any, per primera vegada, que alguns ja fan acte de presència fins i tot divendres) i que, segons un estudi elaborat per la UdL en col·laboració amb la Fecoll, deixen a la ciutat de Lleida sis milions d’euros.

Un vessant, l’econòmic, que és una mostra més del poder d’atracció que té l’Aplec del Caragol, que se supera cada any i que aquest ha aconseguit, entre altres coses, tenir una penya arribada des de Perpinyà, i bloguers de Madrid, València i Logronyo que vendran la festa a la xarxa.

El termòmetre va superar ahir a Lleida ciutat els 33 graus, la màxima de tot Catalunya, en un mes de maig de rècord.

La que va passar desapercebuda va ser la primera nit d’Aplec del Caragol pel que fa a incidents, ja que cap va ser greu. Segons la Fecoll, Creu Roja va atendre trenta-una persones, la majoria per picades o torçades.

Una de les edicions més caloroses de la història Els caragols i la diversió van ser els protagonistes de la jornada d’ahir al recinte dels Camps Elisis, però la calor no va voler perdre’s la cita, protagonitzant una de les edicions de l’Aplec més caloroses de la història.

Els caragols a la llauna van ser un dels plats estrella en la jornada d’ahir als Camps Elisis.

Els caragols a la llauna van ser un dels plats estrella en la jornada d’ahir als Camps Elisis.LLEONARD DELSHAMS

tracking