SEGRE

ENTITATS POLÈMICA

Es queden sense local parroquial per ser una entitat laica

Abandonen el que han utilitzat durant 40 anys a l’església Verge de Montserrat al no voler pagar 250 euros de lloguer || Ho va sol·licitar la parròquia adduint que ara són una entitat laica

Retiren les pertinences i faran el Cau a l’aire lliure - Els escoltes han optat per començar a retirar les pertinences de l’històric local i, mentre busquen una solució definitiva al problema, traslladaran a partir de dissabte les activitats ...

Retiren les pertinences i faran el Cau a l’aire lliure - Els escoltes han optat per començar a retirar les pertinences de l’històric local i, mentre busquen una solució definitiva al problema, traslladaran a partir de dissabte les activitats ...EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Agrupament Escolta i Guia (AEIG) Ramon Folch de Bellpuig, més conegut com el Cau, deixa el local que ha utilitzat des de la seua fundació, de la qual aquest any es compliran 40 anys, situat als baixos de l’església Verge de Montserrat, a la plaça Pont i Gol perquè la parròquia els vol cobrar un lloguer mensual de 250 euros adduint que són una entitat laica. “Han deixat de ser un moviment de l’església”, va explicar ahir el sacerdot Alfons Busto, que fins al mes de setembre passat va ser rector de Bellpuig.

Retiren les pertinences i faran el Cau a l’aire lliure - Els escoltes han optat per començar a retirar les pertinences de l’històric local i, mentre busquen una solució definitiva al problema, traslladaran a partir de dissabte les activitats a l’aire lliure a la plaça  Ramon Folch. “Volem que el poble conegui la situació i reclamar l’espai que ens mereixem”, van assegurar ahir.

A més, la parròquia ha optat per oferir una part del local a una de les seues entitats, el banc d’aliments de Càritas, que actualment paga lloguer per un altre magatzem a la població encara que ja disposa d’unes altres dos estances a l’església. Aquests últims mesos els escoltes només han pogut utilitzar la sala principal.

L’entitat compta en aquests moments amb 90 nens i joves, a part d’una vintena de monitors

Tomàs Sala, un dels responsables de l’Agrupament Escolta i Guia Ramon Folch, no va voler polemitzar amb la parròquia i va afirmar que “és lògic que l’Església vulgui donar un suport més gran a les seues entitats perquè nosaltres hem passat a ser una entitat laica”. També va afegir que “històricament s’ha relacionat al moviment escolta amb l’Església però avui ja no representa la ideologia de la nostra entitat”. Tanmateix, Sala va apel·lar a la tasca social del Cau per aconseguir un nou local on l’entitat pugui dur a terme les seues activitats perquè “és un reconeixement que ens mereixem”.

Actualment, l’AEIG Ramon Folch de Bellpuig passa per un dels millors moments de la seua història, al comptar amb 90 escoltes entre nens i joves, a qui cal sumar una vintena de monitors. Organitzen activitats tot l’any, per la qual cosa esperen que “aviat puguem tornar a fer-nos nostre un espai que ens permeti seguir amb el projecte en què ha confiat tanta gent”.

LES CLAUS

  • Agrupacions. Hi ha una quinzena d’agrupacions escoltes que pertanyen a la diòcesi de Solsona, entre les quals l’Agrupament Escolta i Guia Ramon Folch de Bellpuig i que són de l’associació Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (AEIG). A Catalunya també  hi ha Escoltes Catalans (amb agrupacions al Segrià) i Acció Escolta (sense representació a Lleida). 
  • Ramon Folch de Bellpuig. L’entitat a Bellpuig va nàixer fa 40 anys i durant aquest temps sempre ha tingut la seu a l’església Verge de Montserrat. 
  • Lloguer. L’entitat mai havia pagat lloguer per utilitzar el local. Tanmateix, la parròquia considera que és laica i que ara ha d’abonar-lo.

L’ajuntament treballa per trobar una nova seu L’alcalde de Bellpuig, Salvador Bonjoch, va explicar ahir a aquest diari que al desembre van iniciar les converses amb els escoltes per buscar-los un nou local i que “van veure amb bons ulls el que hi ha a l’antiga Fundació Perelló”. Tanmateix, la Fundació no es reuneix fins al divendres de la setmana que ve, de forma que encara no s’ha pogut debatre l’assumpte. Així mateix, l’ajuntament ha contactat amb el nou rector, Abel Trulls, que, segons assenyala Bonjoch, no veu cap inconvenient a allargar dos mesos la cessió del local actual. Per a l’alcalde, la situació quedarà resolta de forma satisfactòria ben aviat. Per la seua part, l’entitat demana “propostes fermes i no alternatives immediates i temporals per tapar el problema”.

Retiren les pertinences i faran el Cau a l’aire lliure - Els escoltes han optat per començar a retirar les pertinences de l’històric local i, mentre busquen una solució definitiva al problema, traslladaran a partir de dissabte les activitats ...

Retiren les pertinences i faran el Cau a l’aire lliure - Els escoltes han optat per començar a retirar les pertinences de l’històric local i, mentre busquen una solució definitiva al problema, traslladaran a partir de dissabte les activitats ...EDGAR ALDANA

tracking