SEGRE

GUIA

Suspesa la cavalcada de Pardinyes “per seguretat”

Els veïns es queixen que la Paeria ha avisat amb només tres dies d’antelació

La Comissió de Festes Orvepard, ahir amb alguns vestits previstos per a la cavalcada.

La Comissió de Festes Orvepard, ahir amb alguns vestits previstos per a la cavalcada.STEFI GABRIELLE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Lleida va suspendre dimecres la tradicional cavalcada que se celebra al barri de Pardinyes la vigília de Reis per motius de seguretat, ja que “tots els efectius de la ciutat estaran desplegats a la gran cavalcada des de la plaça Berenguer IV”. Segons va explicar Maria José Pinyol, de la Comissió de Festes del barri, “a només tres dies del gran dia ens van dir que no podíem celebrar la rua perquè no podien garantir la seguretat dels participants, encara que abans ja havíem arribat a un acord i ens van permetre fer-la sota la nostra responsabilitat i complint els consells de prevenció necessaris”.

La desfilada de Pardinyes es va reprendre l’any passat després d’estar cinc anys paralitzada “per les traves administratives de la Paeria”. En aquest sentit, Pinyol apunta que “estem molt decebuts i no sabem què fer, ja que no sabem per què l’any passat ens van donar els permisos necessaris per celebrar la nostra festa i aquest any ens els deneguen”.

Els preparatius es van iniciar a començaments del mes de desembre i “des d’aleshores tots els veïns del barri ens hem esforçat per tenir a punt la roba dels patges i els Reis Mags, així com aconseguir tots els caramels i petits obsequis per als nens”, va apuntar Pinyol, alhora que va assegurar que “l’únic que volem és recuperar una tradició que celebrem des de fa dècades, amb tractors i furgonetes que decorem nosaltres mateixos i un recorregut pels carrers menys freqüentats per no entorpir el trànsit”. Per aconseguir els permisos necessaris, també van posar en marxa una campanya de recollida de firmes a la plataforma Change.org.

tracking