SEGRE

El Col·legi de Periodistes lamenta unes declaracions de l'alcalde de Lleida sobre el periodisme local

En una entrevista a l''Ara', Miquel Pueyo diu que el periodisme d'investigació “és inimaginable en àmbit de la premsa local”

L'alcalde, Miquel Pueyo, en un moment del ple telemàtic.

La Paeria dóna llum verda al pla per sanejar els comptes en el seu primer ple telemàtic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha lamentat aquest dimecres a través d'un comunicat a les xarxes socials unes declaracions de l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, en una entrevista al diari 'Ara' sobre els suposats abusos sexuals a l'Aula de Teatre, en què el paer en cap diu que el periodisme d'investigació és "inimaginable" en àmbit de la premsa local.

"Hi ha dos factors per entendre aquest tema. Per una banda, la valentia d’aquestes dones, ja que no és fàcil fer el que van fer, i alhora em va impactar que un mitjà del país dediqui temps i recursos a fer periodisme d’investigació, una cosa que pensava que no tornaria a veure mai més, i que en l’àmbit de la premsa local és inimaginable. Aquesta combinació propicia l’aparició d’una notícia d’aquesta potència", afirma Pueyo en un moment de l'entrevista.

Davant d’aquesta afirmació, el Col·legi de Periodistes ha demanat “respecte i posar en valor la tasca que fan tots els mitjans de Lleida”.

De la seua banda, Pueyo, en una resposta a les xarxes, va matisar la seua declaració a l'entrevista: "Segurament no m'he explicat prou bé o prou minuciosament. Penso que el periodisme d'investigació necessita temps i recursos (a banda de bons professionals) i ni el temps ni els recursos són abundants (ni aquí ni a Pequín). Tant de bo això canvïi"

tracking