SEGRE

SANITAT ANDALUSIA

Dos víctimes mortals del virus del Nil, causat per picades de mosquits

Andalusia està patint el seu brot més gran

Un operari fumiga uns jardins a Coria del Río.

Un operari fumiga uns jardins a Coria del Río.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 85 anys va morir ahir a Sevilla a causa del virus del Nil, la segona víctima d’una malaltia provocada per les picades de certs mosquits i que afecta 38 persones, tres més que dijous, segons les últimes dades de la conselleria de Salut.

Hores abans s’havia notificat la mort d’un veí de la Puebla del Río (Sevilla), de 77 anys. El nombre de mostres positives de febre del Nil és de 25, i el de casos confirmats de sis, mentre que els pacients ingressats en hospitals són 23, dels quals set són a l’UCI.

Aquest brot de virus del Nil és el més gran que s’ha registrat a Andalusia, la qual cosa s’atribueix a l’augment en un 30 per cent dels mosquits que hi ha als aiguamolls del Parque Nacional de Doñana i del riu Guadalquivir propers a la Puebla i Coria del Río, poblacions de les quals són els afectats.

El virus del Nil Occidental és una malaltia que es transmet a les persones per la picada de mosquits i que també pot afectar ocells, cavalls i altres mamífers.

El 80 per cent de les persones infectades, segons l’Organització Mundial de la Salut, no experimenta símptomes. El 20 per cent restant manifesta simptomatologia i el seu diagnòstic més greu dóna lloc a encefalitis o meningitis, que poden portar a dany cerebral i fins i tot a la mort.

tracking