SEGRE

TRADICIÓ FESTES

Com serà la cavalcada dels Reis Mags de Lleida?

La Paeria sospesa la possibilitat de substituir la tradicional cavalcada per un espectacle estàtic que tindrà vuit sessions || A Tàrrega, discurs de Ses Majestats virtual i desfilada reduïda

Sa Majestat el rei Gaspar, durant la cavalcada de l’any passat a Lleida.

Sa Majestat el rei Gaspar, durant la cavalcada de l’any passat a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nit del 5 de gener els Reis Mags tornaran a repartir regals i il·lusió entre els nens i nenes que s’han portat bé encara que, com ja és habitual des que es va declarar la pandèmia de la Covid-19, tot serà diferent i el seu pas per les comarques lleidatanes haurà d’adaptar-se a les restriccions sanitàries. Com a alternativa a la tradicional cavalcada, a la qual cada any assisteixen centenars de famílies per poder veure Ses Majestats de prop, la Paeria estudia organitzar un espectacle estàtic que mantingui la il·lusió del dia més màgic de l’any i garanteixi la distància social del públic. Segons un document que la regidoria de Festes ha enviat a alguns grups d’animació i al qual ha tingut accés aquest diari, l’ajuntament de Lleida planteja un xou de tot just trenta minuts que es concentrarà en un sol dia i oferirà vuit sessions en diferents dies: quatre seran de matí i quatre, de tarda. Segons aquesta proposta, que encara espera en una fase inicial les noves directrius de la Generalitat, l’espectacle se celebrarà entre el 2 i el 5 de gener, en un espai tancat.

A Tàrrega, en canvi, està previst mantenir la cavalcada, encara que en un format més reduït. Joan Ribó, president del Grup de Teatre BAT (encarregat de la comissió de la cavalcada de Reis a la capital de l’Urgell), va explicar ahir que “la reduirem a la meitat i dissenyarem un recorregut que passarà per tots els barris per evitar aglomeracions”. A més, a les famílies que els sigui possible, els demanaran que gaudeixin de la desfilada des dels balcons.

Els ajuntaments esperen les noves directrius que farà públiques la Generalitat

Si habitualment la cita congregava un centenar de patges, el proper 5 de gener seran uns quaranta. Pel que fa al discurs de Ses Majestats, se suspèn la rebuda a la plaça de les Nacions i adreçaran unes paraules a través de les xarxes socials, tot i que encara està pendent de decidir si serà un discurs prèviament gravat o en streaming. Els ajuntaments esperen les directrius del Procicat per saber si es podran llançar o no caramels encara que, segons Ribó, “seria millor no fer-ho per evitar aglomeracions”.

El que sí que quedarà suspès a Tàrrega és portar regals a les cases i la col·laboració dels comerços, “ja que ho estan passant malament amb aquesta situació”, va explicar el president de BAT.

Tredòs cedeix als veïns els llums de Nadal per lluir-los als balcons L’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Tredòs entregarà als veïns que ho desitgin il·luminació de Nadal perquè la col·loquin als balcons i les finestres dels seus domicilis. L’ajuntament ha adquirit un total de cent cortines amb llums led de 2 metres de llarg per 1,50 metres d’altura. L’alcalde pedani, Juanjo España, va explicar que “per lluitar contra la Covid-19 hem d’estar feliços, per això volem que la gent recuperi il·lusió de quan eren petits”.

La iniciativa és gratuïta perquè “sabem que aquest tipus d’accions nadalenques comporten un cost econòmic que per a algunes famílies pot ser important”. Fins ara, al voltant d’una desena de residents ja han sol·licitat les cortines d’il·luminació led.

Els veïns que estiguin empadronats a Tredòs tindran termini fins al dia 15 de novembre per sol·licitar els llums i hauran d’abonar una fiança de 50 euros que posteriorment se’ls tornarà.

tracking