SEGRE

Investiguen un brot de covid amb almenys 24 estudiants catalans en viatges de fi de curs a Menorca

Proves PCR

Proves PCRACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut investiga un brot multitudinari de covid-19 produït arran de celebracions de final de curs d'alumnes de segon de Batxillerat a l'illa de Menorca entre els dies 12 i 18 de juny. En aquests moments hi ha 24 casos positius confirmats i 40 més en estudi. Els alumnes provenen de diversos instituts de la zona de la província de Barcelona. Els centres no tenen cap vinculació amb l'organització dels viatges. En aquest sentit, aquests van ser organitzats pels mateixos estudiants de forma particular creant grups de WhatsApp i contactant amb agències de viatges especialitzades en aquests tipus d'esdeveniments.

Salut també ha confirmat que l'episodi no té relació aparent amb un de similar produït a l'illa de Mallorca i que, en aquest moment, no afecta cap persona resident a Catalunya. En aquest cas hi hauria unes 400 persones afectades de sis comunitats autònomes.

El departament ha reiterat la crida al conjunt de la població a actuar de forma responsable i a respectar les mesures vigents de control epidemiològic.

tracking