SEGRE

El president de La Gomera suggereix l'ús de bombes i avions militars per encarrilar les colades del volcà de La Palma

El volcà de Cumbre Vieja porta en erupció més d’un mes.

El volcà de Cumbre Vieja porta en erupció més d’un mes.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Cabildo de La Gomera, Casimiro Curbelo (Agrupación Socialista Gomera) ha suggerit públicament llançar bombes des d’avions militars per encarrilar les colades de lava del volcà de La Palma, de manera que es pugui minimitzar el dany que l’erupció està ocasionant en béns materials com|com edificacions, cultius i infraestructures.

Així ho va manifestar en una tertúlia del programa El Espejo Canario de Radio Faycan, a Gran Canària, en la qual es debatia l’adopció de solucions per a la crisi originada pel volcà. Durant la xarrada amb els altres contertulians, Curbelo va descartar per complet que la solució  pogués ser l'utilització de maquinària pesada, i va insistir que l’única sortida factible per aconseguir encarrilar les colades de lava i destrucció ha de ser l’ús de bombes.

Per explicar-ho va posar un exemple: “Situem-nos en una realitat d’un embassament que perd aigua i volem que flueixi de cop, caldrà actuar amb un sistema que faci caure una petita bomba explosiva i destruir una part de pantalla i que surti tot alhora”. Perquè, va precisar, “hi ha un con volcànic principal; després en van apareixent d’altres i les laves no segueixen la direcció d’un, sinó que en funció de per on en surt un i en funció de la inclinació...” I es va preguntar si no hi hauria “mètodes per obrir boques en la direcció que es vulgui d’un volcà que emergeixen o que apareixen”.

tracking