SEGRE

Així es descarrega el certificat Covid per entrar en restaurants, gimnasos i residències

Qui pot sol·licitar-ho, quina vigència té i com es verifica

Certificat covid.

Certificat covid.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avui és el primer dia en què s’ha de presentar el certificat covid per accedir als espais interns de restaurants, bars i gimnasos, segons va avalar ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Fins ara el certificat només es necessitava per al lleure nocturn i viatges amb avió, però el repunt de contagis ha provocat l’ampliació de la mesura.

El certificat covid es pot obtenir a la pàgina web La Meua Salut, o, d’altra banda, a l’aplicació disponible per a iOS o Android. El certificat personal es pot imprimir o portar-lo al mòbil. No és obligatori portar-lo de forma impresa. Es pot portar en paper si ho desitgem, però tenir un PDF al mòbil també és igual de vàlid.

Perquè el passi covid sigui vàlid ha de produir-se una d’aquestes circumstàncies:

  • Haver completat la pauta completa de vacunació, ja sigui amb dos vacunes de Pfizer, Moderna o Atrazeneca o una de la marca Janssen. Una vegada rebuda la segona dosi, el certificat estarà disponible en pocs dies.
  • Obtenir un resultat negatiu en una prova de PCR. En aquesta situació, el certificat només en tindrà una vigència de 72 hores.
  • Incorporar un test d’antígens, malgrat que la vigència canvia i només durarà 48 hores.
  • Haver superat la malaltia en els últims sis mesos.

Bars, restaurants, gimnasos i residències verificaran si el certificat és correcte o no a través del web Verificacovid, on es pot escanejar un codi QR de tots els passis amb qualsevol mòbil o tauleta. Una vegada escanejat, el mateix web informa si el és correcte o no. Qualsevol usuari pot accedir a aquest web, i comprovar-ho.

Cal recordar que poques hores després de conèixer-se l’obligatorietat del passi covid per accedir a determinats locals, el web i l’aplicació La Meua Salut es van col·lapsar, situació que es repeteix de forma intermitent aquest matí.

La decisió serà vigent durant un període de quinze dies i estarà en contínua revisió, depenent de la situació epidemiològica de cada moment. Aquesta mesura, que ja es va implantar per al lleure nocturn el mes d’octubre passat, s’estén ara a altres activitats per frenar l’augment de casos i ingressos als hospitals catalans pel virus.

tracking