SEGRE

NADAL HUMOR

Les innocentades prenen les xarxes

Entitats i particulars segueixen la tradició de prendre el pèl el dia dels Sants Innocents || Tremp va celebrar de nou ahir, després de 44 anys, l'Aixecada del Ninot a la plaça de la Creu

La Casa del Sol Naixent de Tremp va penjar ahir una gran llufa al campanar, com marca la tradició.

La Casa del Sol Naixent de Tremp va penjar ahir una gran llufa al campanar, com marca la tradició.AJUNTAMENT DE TREMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les xarxes socials són des de fa uns anys la millor carta per a tots aquells bromistes que volen mantenir viva la tradició dels Sants Innocents que, en el dia d’avui, ha perdut els seus seguidors a peu de carrer i els mítics ninots blancs de paper penjats a l’esquena. Així, durant tota la jornada d’ahir, van poder llegir-se simpàtiques bromes a Twitter i Facebook, no només de particulars, sinó també d’entitats i institucions. A l’Urgell, l’ajuntament d’Anglesola va anunciar que recuperava la figura del sereno per vetllar per la seguretat de la població, tenint en compte que el municipi no disposa de policia local i que s’ha implantat de nou el toc de queda en algunes ciutats.

Segons explicava el consistori, el sereno començarà a treballar la nit de Cap d’Any i ho farà tots els caps de setmana. A Agramunt, el consistori va informar del canvi del nom del municipi per “Riella”, el topònim amb el qual l’escriptor i poeta visual Guillem Viladot feia referència a la seua localitat natal. Segons el consistori, aquest canvi es proposaria en el ple del mes de gener coincidint amb la celebració el 2022 del centenari del naixement de Viladot.

D’altra banda, a la Segarra, la Paeria de Cervera va comunicar que presentarà candidatura per als Jocs Olímpics d’Hivern del 2040 coincidint amb el 300 aniversari de la construcció de la universitat. El consistori va argumentar que “el canvi climàtic ha estat el factor clau perquè Cervera opti a la celebració dels Jocs, ja que, segons estudis científics, en pocs anys la Segarra viurà hiverns freds amb una alta probabilitat de grans nevades”.

A Instagram, el CFJ Mollerussa va compartir una publicació en la qual assegurava que el Getafe havia fitxat el seu golejador, Xavier Puiggròs Putxi. També el recentment reobert Cafè del Teatre es va afegir a la tradició de les innocentades i va anunciar una aturada en els sis primers mesos del 2022 després del descobriment de restes arqueològiques sota el seu escenari.Per un altre costat, Tremp va complir ahir 44 anys des de la primera Aixecada del Ninot, una festa que s’ha convertit en tota una tradició a la capital del Pallars Jussà.

Membres de la Casa del Sol Naixent van confeccionar una llufa gegant de sis metres que van penjar al campanar. A la tarda, després de l’Aixecada, la Cooperativa Alba Jussà va ser distingida amb el premi El Llufaire de l’any.Així mateix, el portal Pallars Digital va publicar una innocentada en la qual assegurava que la popular cantant catalana Rosalía va sorprendre ahir els seus seguidors amb la publicació d’un nou single que feia referència al Pallars. Rosalía també va ser la protagonista de la broma de l’ajuntament de Balaguer, que va comunicar que, en motiu de la Capital de la Sardana 2022, la jove prepara una nova versió de La santa espina i El Pont de Balaguer.

Un origen bíblic amb tocs més que sagnants

El Dia dels Sants Innocents és la commemoració d’un episodi del cristianisme: la matança dels nens menors de dos anys nascuts a Betlem –Judea– ordenada pel rei Herodes I amb la finalitat de desfer-se del nounat Jesús de Natzaret. Segons l’evangeli de Sant Mateu, Herodes temia que es complissin les profecies que parlaven que el naixement de Jesús acabaria amb el seu regnat. El nom de Sants Innocents es deu al fet que, a tan curta edat, els nens no podien haver comès encara cap pecat. Al llarg de la història, la celebració ha anat canviant i els escolans van començar a fer bromes amb la idea d’enganyar algú de manera inofensiva.

  • Rosalía s’inspira en el Pallars. Rosalía va publicar ahir un nou single que fa referència al Pallars. Aquesta va ser la innocentada del portal Pallars Digital.
  • Anglesola tindrà ‘sereno’. L’ajuntament d’Anglesola va informar ahir els veïns de la recuperació de la figura del sereno, coincidint amb l’entrada en vigor del toc de queda. Segons va apuntar, s’oferirà el servei de claus amb un cost addicional.
  • Canvis a la Paeria. Comú de Lleida i Ciutadans feien broma ahir amb una moció de censura que presenti Elena Ferre i Àngeles Ribes com a alcaldesses a Lleida
La Casa del Sol Naixent de Tremp va penjar ahir una gran llufa al campanar, com marca la tradició.

La Casa del Sol Naixent de Tremp va penjar ahir una gran llufa al campanar, com marca la tradició.AJUNTAMENT DE TREMP

tracking