SEGRE

Apareix l'òmicron sigil·losa, una nova variant que es contagia més ràpid

Un kit per fer una PCR.

Un kit per fer una PCR.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A Dinamarca ha aparegut una nova variant d’òmicron, la BA.2, que està tornant a disparar els contagis de covid. Segons ha explicat en una entrevista a RAC1, el president de la Societat Espanyola de Virologia, Albert Bosch, es tracta d’un subllinatge de la variant òmicron que es contagia encara més ràpidament que aquesta. “No és necessàriament més agressiva però si que és més ràpida”, assegura Bosch.

La BA.2 és coneguda coma "sigil·losa" perquè, segons sembla, és indetectable en les proves diagnòstiques més simples com els tests d'antígens. Aquests tests d'antígens que es poden trobar a les farmàcies i que faciliten l'autodiagnòstic han estat vitals en aquesta sisena onada per descobrir els positius el més aviat possible.

La Xina ha estat el lloc on s'ha detectat aquesta nova variant BA.2, tot i que molts experts assenyalen que l'origen del cep podria procedir de l'Índia. Però s'expandeix amb molta rapidesa. A Dinamarca, segons l'Institut Pasteur, l''òmicron sigil·losa' ja representa el 35% dels nous contagis en la seqüenciació dels últims 10 dies.

De moment, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) no ha catalogat aquesta nova variant d’òmicron com a variant de preocupació. Fins ara s’ha detectat al Regne Unit o l’Índia, a més de Dinamarca. Les darreres variants de preocupació han estat òmicron i delta, i darrerament únicament se n’han catalogat algunes com a “variants d’interès”.

tracking