SEGRE

Alves ingressa a presó per violar presumptament una dona a Barcelona

L’exjugador del Barcelona ha ingressat la tarda d’aquest divendres a la presó Brians 1

El jugador de futbol, ex del FC Barcelona, Dani Alves.

El jugador de futbol, ex del FC Barcelona, Dani Alves.picture alliance / dpa / Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La jutgessa d’instrucció ha acordat l’ingrés a presó sense fiança del futbolista internacional brasiler Dani Alves, acusat d’un delicte d’agressió sexual, per violar presumptament una dona en un bany privat d’una discoteca de Barcelona la nit del passat 30 de desembre.

Segons han informat fonts jurídiques, d’acord amb el criteri de la Fiscalia i l’acusació particular exercida per la denunciant, la titular del jutjat d’instrucció número 15 de Barcelona ha decretat presó incondicional per al futbolista, en considerar que presenta un elevat risc de fuga, ateses les seues capacitats econòmiques i que resideix fora d’Espanya.

Alves ha estat detingut aquest divendres al matí a Barcelona pels Mossos d’Esquadra, que, després de prendre-li declaració a la comissaria, el van portar als jutjats, després que viatgés a Espanya des de Mèxic, on resideix actualment perquè juga als Pumas. El futbolista estava sent investigat arran de la denúncia que va presentar contra ell una dona que manté que Alves la va violar vaginalment, fent servir l’ús de la força, en un bany privat situat en un reservat de la discoteca Sutton de Barcelona, en la qual ambdós van coincidir la nit del 30 al 31 de desembre passat.

Davant de la jutgessa, que li ha pres declaració aquest divendres, el futbolista ha negat l’agressió sexual que se li imputa, però la instructora considera que el seu relat incorre en contradiccions amb el resultat de la investigació duta a terme pels Mossos d’Esquadra i els indicis obtinguts al lloc dels fets.

De fet, des que el passat 2 de gener la víctima va presentar la denúncia, la policia catalana ha interrogat diversos testimonis, entre ells personal de seguretat del local, ha visionat les imatges de les cambres|càmeres de seguretat de la discoteca i ha recollit mostres al lloc dels fets. Totes aquestes diligències, unides a l’examen forense, que es va practicar a la denunciant quan va ser atesa a l’Hospital Clínic de Barcelona porten la jutgessa a la conclusió que hi ha prou indicis que Alves va cometre l’agressió sexual.

I per a això, la instructora ha tingut també en compte la declaració "contundent" i "persistent" de la víctima, que aquest divendres al matí també ha prestat declaració davant de la jutgessa i s’ha ratificat en la denúncia que va presentar en comissaria, en tots els extrems.

Per tot això, la jutgessa ha acordat presó provisional per al detingut, en apreciar que presenta risc de fuga i de sostreure’s de l’acció judicial, tenint en compte la seua capacitat econòmica, que resideix a l’estranger i que té doble nacionalitat, brasilera i espanyola. En aquest sentit, raona la magistrada que el Brasil no té convenis d’extradició amb Espanya, la qual cosa incrementa el risc que l’esportista intenti fugir de la justícia espanyola i refugiar-se al seu país d’origen.

Després d’esperar la resolució judicial als calabossos de la Ciutat de la Justícia, l’exjugador del Barcelona ha ingressat la tarda d’aquest divendres a la presó Brians 1 de Sant Esteve Sesrovires (Barcelona).

Dani Alves, sortint dels calabossos de la Ciutat de la Justícia cap a la presó Brians 1 de Sant Esteve Sesrovires (Barcelona) en un vehicle dels Mossos d'Esquadra

Alves ingressa a presó per violar presumptament una dona a BarcelonaEFE / Quique Garcia

tracking