SEGRE
La meteo en línia

La meteo en línia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels trets diferencials dels catalans, o això observen molts dels qui s’arriben fins al nostre país per passar-hi una temporada, és la passió que tenim per les prediccions meteorològiques. No sabem si es pot explicar només pel passat agrari de moltes famílies, ja que aquesta és una característica comuna amb gairebé tot el món occidental. Aquesta fal·lera entronitza els meteoròlegs a la categoria d’ídols mediàtics.

Estèticament la pluja, la neu o la boira són molt atractius, tal com ens deixa veure Jordi Peró, de Tremp, amb les seues fotos espectaculars que comparteix a @MONTSEC_. No sap per què, però “quan intueixo que podré captar una bona imatge em desplaço fins on faci falta i m’espero el moment exacte per immortalitzar-la”. Ramon Baylina i Conchi Ciurana estan al darrere de Meteo Pallars, un compte de Twitter que actualitza l’estat de la qüestió al Pallars Sobirà. “Fa gairebé trenta anys que vaig fer-me càrrec de l’estació meteorològica de Sort i des d’aleshores he estat testimoni dels canvis que s’estan donant en el clima, sobretot pel que fa a la neu”. De fet, aquest fenomen és el que genera més moviment a les xarxes, “encara que nosaltres no ens movem segons els likes i compartim tot allò que ens motiva”. No fan prediccions, només informen de l’estat de la qüestió actual.

Al Ramon l’afició pel temps li ve de petit, de quan “el meu pare em duia a la muntanya i m’ensenyava a reconèixer els núvols i preveure què passaria a curt termini”. Si la neu és el gran atractiu dels Pirineus, la boira era el gran defecte de la plana. La Irene Baron estava tipa “que des dels mitjans sempre en parlessin malament i això ens restés potencial turístic”, per això va decidir endegar un projecte per atreure visitants “i veure aquest fenomen meteorològic tant característic de la plana de Lleida com un atractiu per a la gent de fora”. Tres exemples, tres motivacions, tres testimonis que el clima de casa nostra té tants matisos i moments màgics que no deixen de sorprendre’ns.

A LES XARXES TWITTER: @meteopallars: 7.000 seguidors; @Montsec_: 2.000 seguidors FACEBOOK: @laboiraturisticadeponent: 7.000 m'agrada

La meteo en línia

La meteo en línia

La meteo en línia

La meteo en línia

tracking