SEGRE
Viure la vida

Viure la vida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aquell matí va sonar el despertador i em va treure d’un son profund. Quan em vaig adonar que era al llit de casa i que era dilluns em vaig dir: “Odio els dilluns. Hauré d’anar a treballar i...” La meva ment construïa el que seria aquell dia. Efectivament, tal com la ment havia previst el dilluns estava sent desastrós fins que, dinant al restaurant del costat de la feina, vaig recordar les paraules que havia dit a l’última classe el professor de ioga: “Tot està a la ment”. Em vaig quedar quiet, respirant la descoberta, i tot es va tornar nítid i clar. “És dilluns! Sí, i m’encanten els dilluns! Tinc la sort de tenir aquesta feina!”, em vaig dir i vaig capgirar el dia, que va acabar essent meravellós.

Què és el pensament positiu?

Per entendre què passa dins nostre hem de saber com s’activen les coses. Succeeix un fet en un entorn. Si el jutgem, sorgeix una emoció i aquesta genera una necessitat. Si la cobrim, es tanca el bucle. Si no, podem estar tot el dia enganxats a aquella història.

Es pot dividir la ment en tres parts: la ment negativa, que ens serveix per sobreviure; la ment neutral, que viu el present sense jutjar; i la positiva, que ens impulsa cap endavant.Si passa una moto estrident just quan creuo el pas de zebra i veig que se’m tira a sobre, faig un salt gràcies a la meva ment negativa. En canvi si quan passa la moto jo segueixo caminant, és probable que m’atropelli.

Ho posem a la pràctica?

Com a propietari de la meva ment, he de triar en cada moment quina de les tres s’activa i quin pensament és el més idoni en cada situació. Escoltant i observant la meva ment és quan sóc lliure de decidir quins pensaments llenço a la brossa perquè no ens serveixen i amb quins pensaments em quedo.

Exercici pràctic

Els proposem que durant la propera setmana percebin les sensacions que provoca l’aigua al seu cos en el moment de la dutxa, la temperatura i la pressió. La idea no és que se senti diferent, sinó que es reservi uns moments del dia per prendre consciència. Quan senti l’aigua relliscant pel seu cos observi on està la seva ment. Posi atenció als moviments de la ment, per on es posa, quin ritme tenen i si aquell dia decideix dedicar el temps de la dutxa a planificar o a reflexionar, fent-ho de manera conscient.

Si vol fer una petita visualització quan obre la dutxa, pot imaginar que l’aigua li va netejant i alliberant de totes les coses que ja han caducat. Bona dutxa!

tracking