SEGRE
La pastanaga, les pastanagues

La pastanaga, les pastanagues

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Qui de nosaltres no ha passat per la cuina i ha agafat una pastanaga i ha començat a rosegar-la?

La pastanaga, molt present en el nostre dia a dia, és una hortalissa molt versàtil, de la qual podem fer des d’uns fantàstics entrants fins a delicioses postres. Avui en dia, gràcies a les noves tendències, revifa per a extractes o pastissos; així com també es posa de moda entre els cuiners que aprofiten els productes de proximitat per tal d’enaltir els sabors autòctons.

Com a característiques principals cal dir que l’arrel, que és el que ens mengem, conté carotens (sobretot betacarotè), fibra i sucre. Quan la pastanaga és jove també podem menjar-nos les fulles en amanides, per exemple.

Cal dir, com a curiositat, que la pastanaga no sempre ha sigut taronja. Les primeres eren blanques, morades o grogues; a causa de la selecció dels holandesos, se’n van començar a cultivar més les que ens trobem avui dia. Gràcies a la consciència per recuperar varietats perdudes, es tornen a cultivar les diferents pastanagues que hi havia abans.

La versatilitat d’aquesta hortalissa és infinita: podem prendre-la com a base per a sucs, cremes i purés –amb tocs àcids lliga molt bé i refresca–; com a guarnició o com a plat principal. Unes pastanagues rostides amb un bon suc de bolets són boníssimes i aptes per a vegans. I com a postres, el famós pastís de pastanaga. Com poden suposar, això no s’acaba aquí i també poden innovar i combinar amb alfàbrega, xocolata blanca i altres herbes aromàtiques per fer sorbets i molt més. No sempre fa falta invertir grans quantitats de diners per a elaboracions excel·lents, ja que tenim la sort de tenir pastanagues boníssimes al nostre abast. La cultura del km0, de l’slow food o del que ara s’anomena “de l’arrel a la fulla”, és la cuina d’aprofitament dels recursos de la nostra àrea per donar- los el valor gastronòmic que es mereixen. Tingueu curiositat per buscar els diferents tipus de varietats i atreviu-vos a tastar-les, serà un molt bon truc gastronòmic

tracking