SEGRE
El fajol està de moda

El fajol està de moda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

INGREDIENTS 1 ceba gran 1 gra d'all 80 / 100 gr de fajol per persona Caldo de verdures Assortit de bolets (xiitakes, xampinyons, etc.) Sèsam

El fajol és un pseudocereal que té una forma curiosa, com una piràmide. El seu valor nutricional és molt complert i no conté gluten. El podem trobar en gra, en forma de farina i com a pasta de fajol.

Primer de tot rentarem bé el gra i deixarem el fajol en remull tota la nit, d’aquesta manera serà més digestiu. L’endemà descartarem l’aigua del remull i en una olla, quan arrenqui el bull el caldo de verdures, afegirem el fajol i el courem a foc lent uns vint-i-cinc minuts. Si ho desitgem, podem afegir una tireta d’alga kombu per accelerar la cocció i afavorir la digestió del fajol. A continuació tallarem la ceba i l’all ben fi i en una paella gran amb un bon raig d’oli ho deixarem coure lentament. Cap al final de la cocció incorporarem els bolets laminats. Quan el fajol hagi absorbit el brou, el colem si queda una mica sucós, i l’afegim a la paella amb la ceba i els bolets, ho remenem un parell de minuts a foc més fort i ja està llest per servir.

Al moment d’emplatar, si volem, hi podem afegir unes llavors de sèsam i una mica de formatge parmesà rallat si ens hi agrada. Bon profit.

Ingredients

Ingredients

tracking