SEGRE
Ingredients per a 6 persones

Ingredients per a 6 personesCHUS CASTRO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ingredients per a 6 persones - Oli d'oliva, 3 patates mitjanes tallades a rodanxes de mig centímetre, 6 carxofes, 6 talls grans de bacallà dessalat o 12 de mitjans (llom o morro), 6 ous durs. - Per a la truita amb trampa: Un manat d'alls tendres, unes fulles de julivert, una cullerada de farina, un raig de llet, un raig d'aigua, 2 ous - Per al sofregit: 500 grams de ceba picada, pebre roig dolç, 600 ml d'aigua, o més si en necessita. - Per a la picada: 2 o 3 grans d'all, unes fulles de julivert, un sarpat d'ametlles torrades i pelades.

Encara que ja hagi passat la Setmana Santa, la cassola de Divendres Sant es pot fer qualsevol altre dia. Comencem enfarinant i fregint per separat el bacallà, les patates i les carxofes. Reservem deixant-ho damunt de paper de cuina perquè absorbeixi el greix sobrant. Després, preparem la truita amb trampa desfent la farina en l’aigua i la llet. Incorporem els ous i batem bé la mescla. 

D’altra banda, piquem els alls tendres i el julivert i els afegim. Quallem la truita en una paella amb unes gotes d’oli. Fem un sofregit amb la ceba picada i deixem que quedi ben caramel·litzada. Retirem la cassola del foc i hi afegim el pebre roig, remenem bé i hi posem l’aigua. Deixem que arrenqui el bull.

Llavors posem a la cassola per capes les patates, les carxofes, la truita, el bacallà i els ous durs. La salsa ha de gairebé cobrir el bacallà. Si cal, hi afegim més aigua. Deixem coure a foc lent uns 10 minuts i llavors hi posem una picada amb all, julivert i ametlles torrades. Deixem 5 minuts més i apaguem el foc.

És bo deixar reposar la cassola abans de servir, així agafa tots els gustos dels ingredients. Nosaltres la fem aviat al matí i al moment de dinar l’escalfem cinc minuts al foc.

Ingredients per a 6 persones

Ingredients per a 6 personesCHUS CASTRO

tracking