SEGRE
Abadal 3.9

Abadal 3.9

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tornem a la rutina i per començar l’any hem escollit un negre amb caràcter i potència que elabora la família Roqueta. Aquest cognom té una llarga tradició vitivinícola i a dia d’avui podem dir amb majúscules que és una de les més importants del nostre territori tot i que la fundació del celler Abadal data de principis dels vuitanta, concretament l’any 1983.

La casa pairal, la Masia Roqueta a Santa Maria d’Horta d’Avinyó, és farcida d’història i es pot sentir olor de bon vi allà on arriba la mirada. Són més de nou segles els que dediquen al cultiu de vinya. La seva estructura com a celler és similar a la d’una maison francesa. En primer lloc, i com a porta d’entrada, trobem els vins bàsics tant en blanc, negre i rosat. Un esgraó per sobre trobem els vins elaborats de finques seleccionades, el famós picapoll jove, el criança i el selecció. Al cim de la piràmide de qualitat els vins de finca, els millors de la casa. Començant pel 5 merlot, cinc tipus de merlot en cinc parcel·les. El Nuat, un blanc amb estructura i pas per bóta, que no deixa indiferent. I el 3.9, vi del qual avui volem estendre’ns i donar a conèixer per començar l’any. El seu curiós nom, 3.9, ens transporta directament a l’origen del vi: les vinyes. 3 de polígon i 9 de parcel·la, una vinya única amb sòls de pedra calcària sobre argila vermella. De color vermell profund i capa alta, revela amb les seves notes balsàmiques la proximitat del bosc mediterrani, notes que es fonen amb l’exuberància fruital pròpia del raïm collit en la seva plenitud. La criança en roure nou enalteix el conjunt, sense alterar les senyes d’identitat d’aquest vi tan aferrat al territori. Cupatge de cabernet i sirà, el 3.9, és un vi ideal per combinar amb estofats de carn i plats de caça.

A causa de la seva estructura, té el potencial per aguantar la potència d’aquest tipus de carns. Amb anys d’ampolla, el vi millora sense perdre mai la seva elegància i finor. En podem destacar els seus intensos aromes a fruita negra i d’herbes aromàtiques, el recull del sotabosc mediterrani en la copa.

Fitxa tècnica Celler: Abadal. Zona: DO Pla de Bages. Varietats: cabernet sauvignon i sirà. Tipus de vi: negre. Grau: 14% Preu: 22,5 €

tracking