SEGRE
Somiadors'15

Somiadors'15

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El vi que avui us presentem pertany a una saga de 7 vins únics i efímers. Fins ara la gent dels 7 Magnífics han portat a la llum quatre dels set vins que completaran aquesta col·lecció tan especial.

El vi d’avui, el Somiadors’14, és de l’Empordà. Altres territoris del nostre país fan costat a aquesta referència que ocupa les terres situades de més al nord del nostre territori. Per contra, els altres elaborats fins ara són vins fets i criats a les comarques més meridionals de Catalunya. Són tres vins, un blanc i dos negres elaborats a Batea el 2013 a partir de garnatxes blanques i negres, la varietat típica de la comarca dels Ports. Sortint d’aquesta part més occidental i de clima extrem anem fins a la zona del Montsant per conèixer el tercer vi del projecte: el Senat del Montsant’13. Una barreja de samsó, garnatxa i sirà que envelleix durant vuit mesos en bótes de segon i de tercer any. Una gran càrrega fruital en nas, sobretot fruita negra i vermella, és el precursor del seu elegant pas de boca.

Un vi fresc, àgil i de bon baixar en boca. Abans d’ocupar-nos del Somiadors’14 us hem d’explicar que cadascú dels vins dels 7 Magnífics van signats per el seu creador corresponent. Per odre d’aparició: Montserrat Rafols, Enric Ginesta i Albert Llopart son els responsables dels vins esmentats fins al moment. Aquest darrer, l’Albert, repeteix elaboració, ja que ha fet el vi del Montsant i també aquest de l’Empordà. Mesclant dues de les varietats més representatives de la terra, garnatxa i carinyena, neix el Somiadors’14. Un vi creat per recordar i encoratjar els elaboradors de la zona que han sabut imposar-se a les adversitats climatològiques en moltes collites i fer vins amb caràcter i personalitat únics.

Criat durant nou mesos en bótes de roure noves i d’un any, però només el setanta per cent del vi. Se’ns presenta un vi de color intens així com les seves flaires a fruita vermella i negra (móres, gerds i aranyons) a aquestes aromes se li sumen les d’herbes aromàtiques de sotabosc (romaní i farigola). 

Celler: 7 Magnífics. Zona: DO Empordà. Varietats: garnatxa i carinyena. Tipus de vi: negre de mig cos. Grau: 14,5% Preu: 14,5 €

tracking