SEGRE
Perill Blanc'15

Perill Blanc'15

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si fóssim capaços d’enumerar els diferents inputs que hi ha abans de la compra d’un vi, ens en sortirien més de setanta. La forma de l’ampolla, el disseny de l’etiqueta, l’idioma, el pes de l’ampolla, la zona d’origen del vi, el sistema d’elaboració, la varietat amb què està fet... i així fins a arribar a la setantena. Aquestes dades no les tenim al cap o no les saben veure les persones que van a buscar un vi, sigui en una botiga especialitzada o en els prestatges d’un supermercat. A banda d’aquests inputs, actualment hi ha un corrent en l’univers vitivinícola que, per desgràcia, en moltes ocasions és l’única raó per la qual és comprat: els vins naturals, ecològics o biodinàmics. No per estar fets amb aquest procediment són bons o estan ben fets. Faig aquesta apreciació perquè, en els darrers anys, s’ha imposat aquesta etiqueta abans que la qualitat del vi. Només perquè estan fets sota altres paràmetres que no són els convencionals, de vegades ja és dona per bona la seva qualitat.

En el cas del vi d’avui, us apropem un vi elaborat a Sant Pere de Ribes, a la vora del massís del Garraf. Fa anys que conec el treball que està fent Manel Avinyó a Clos Lentiscus i és digne de coneixement i seguiment. En Manel ja va trencar esquemes amb l’elaboració de vins escumosos, avui dia Clàssics Penedès. Un blanc de blancs de malvasia de Sitges, un blanc de noirs fet amb sumoll o un rosat de syrah. Són propostes poc usuals i, a més de ser poc corrents, són grans escumosos de casa nostra. A banda de dominar a la perfecció els vins fets amb dues fermentacions, també podem comentar els vins tranquils que elabora en l’actualitat. El que avui destaquem és un blanc de xarel·lo criat en àmfores. Destaquen la seva acidesa i, sobretot, el seu perfum de fruita blanca fresca, sobre un fons de fulles seques i d’herbes aromàtiques com l’espígol. Pas de boca rotund, vigorós, especiat i potent. El seu germà negre, el Perill Negre, tot i estar fet en bótes, també l’heu de tastar.

FITXA TÈCNICA Celler: Clos Lentiscus Zona: DO Penedès Varietats: Zarel·lo Tipus de vi: Vi blanc criat en àmfores de 300l Grau: 12,5% Preu: 13,95€

fitxa tècnica

fitxa tècnica

tracking