SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Avui us proposem una alternativa o complement a la tradicional rosa o llibre per regalar durant el dia de Sant Jordi: un vi rosat elaborat a l’Ametlla de la Segarra per la gent de Comalats. Aquesta referència, a banda de ser una de les novetats més interessants de la nostra zona vitivinícola, és una bona excusa per gaudir-la en dues direccions, tant la persona a qui li regalen com la persona que la regala.

La qualitat dels vins elaborats per la família Bonet és coneguda des de fa anys tant a casa nostra com al país, però també hi havia una lleugera remor entre el sector que demanava una imatge més actual i moderna. Avui us presentem un vi, però també un seguit de canvis de noms i d'imatges que els acompanyen: Alosa, per al vi jove; Isarda, per al vi sense sofre i sense sulfits; Gavernera, per al rosat, i Cuprum, per al reserva, són els nous noms del projecte. Avui ens quedem amb el Gavernera, un nou rosat de syrah de petita producció –no més de dos mil ampolles–, de vinyes joves de tres anys plantades a uns 720 metres d’altitud. L’edat dels ceps es fa evident i es tradueix en acidesa, ja que aquesta és molt marcada i persistent i fa que el vi sigui viu i fresc. En nas, ens trobem davant d’un vi amb uns marcats aromes a fruites vermelles (maduixes fresques) i flors (violetes i roses), un vi llaminer ideal per prendre’l com a aperitiu, així com també per combinar-lo amb plats en els quals la maduixa sigui present, tant crua com cuita.

Us proposem que us atreviu a elaborar un tataki de tonyina o salmó amb unes maduixes i cireres picades sobre el peix, ofegades amb salsa de soja. Aquest també pot ser un dels plats per a la diada d’avui per combinar a la perfecció amb el vi presentat. Penseu que regalar Gavernera és molt més que un regal. El celler passa per un procés de transició que aposta per altres varietats, així com per un canvi d’imatge i de productes que es fan evidents en el relleu generacional de la casa. D’ara endavant, pensar en Comalats serà pensar amb l’Eva i l’Eloi, els fills d’en Jaume i del celler.

FITXA TÈCNICA Celler: Comalats Zona: DO Costers del Segre Subzona: Vall del riu Corb Varietat: Syrah Tipus de vi: Vi rosat jove Grau: 13% Preu: 8,50€

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking