SEGRE
a lleida

a lleidaAMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hi ha una dita meteorològica segons la qual al Pla de Lleida vivim “nou mesos d’hivern i tres d’infern”. Enguany la boira va posar a prova la nostra paciència, amb el pas de les setmanes la primavera sempre s’acaba imposant i cada setmana sortim de casa amb més alegria.

Els migdies de diumenge, aquelles estones de vermut abans de dinar, sembla que amb el bon temps s’allarguin plàcidament. El vermut sempre ha format part de la cultura popular catalana, i d’un temps ençà se n’ha popularitzat encara més l’afició arreu de bars, tavernes, cellers i restaurants. Sortir de casa, passejar i deixar-se caure en una bona terrassa per degustar un vermut de la casa i unes olives és, per a molts de nosaltres, una de les millors maneres de fer diumenge. La competència entre locals és ferotge i el que volen tots és fer córrer la veu per fer el vermut aquí o allà. A la ciutat de Lleida ja gairebé és imossible fer el vermut sense demanar una barreja, la tapa d’escopinyes, navalles, cloïsses i altres conserves marines que s’ha convertit en una tradició.

Un altre pas important ha estat incorporar música en directe per amenitzar les terrasses. Hi ha qui opta per trios que canten cançons prou conegudes, com seria el cas de Nati de Pardinyes o el Carlitos Ham del carrer Fleming; d’altres que alguns diumenges aposten per joves bandes locals, com és el cas del Xiringuito de Mollerussa; i n’hi ha que organitzen uns vermuts que s’acaben convertint en festivals, com és el cas del Gilda del Centre Històric. També n’hi ha que a voltes contracten sessions de música punxada amb vinil, com són el Beat i el Grans Records de Lleida o el Monkey d’Ivars d’Urgell; i si estem al cas de les agendes culturals anirem trobant bandes de jazz o música tradicional que en diumenges puntuals, sobretot en festes majors, ens proposen concerts a l’hora del vermut.

Són iniciatives que van guanyant adeptes, propostes que atreuen vermutaires amb l’única i legítima idea de passar una bona estona abans de dinar. Amb l’arribada de la primavera els diumenges s’omplen les terrasses i cada vegada n’hi ha més que organitzen concerts per acompanyar el vermut.

A LLEIDA Gilda: al Centre Històric El Nati Kronyen: a Pardinyes Carlitos Ham: al carrer Flèming Bar Europa: de la plaça Europa A MOLLERUSSA El Xiringuito del parc de les piscines

a lleida

a lleidaAMADO FORROLLA

a lleida

a lleidaAMADO FORROLLA

tracking