SEGRE
més informació

més informacióPAISATGES-JARDINS.BLOGSPOT.COM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A solament tres quarts d’hora de Lleida hi ha un pla familiar de diumenge perfecte, d’aquells que cal tenir apuntats per quan un no sap ben bé com donar el tomb al que sembla que serà un dia sense solta ni volta. Per gaudir-lo, recomanem calçat de muntanya i vestimenta còmoda. Marxem al Bosc Pintat de Poblet, una ruta micolònica ideal per fer amb nens (a partir de 3 anys, més petits, millor porteu la motxilla per carregar-los si es cansen). Enfilant l’N-240 arribem fins a Vimbodí per fer cap a les portes del monestir de Poblet. Si van amb prou temps, poden fer-hi una visita fins a les 12.30 hores, que tanca per obrir de nou a les 15.00 h, abans d’entrar a la vall de Castellfolit per gaudir de la ruta del sender del Bosc Pintat de Poblet.

Es tracta d’un passeig d’una hora i mitja esquitxat de bolets pintats pel Genís Colell als arbres d’aquest paratge natural que aporta pau i tranquil·litat a qui el recorre. La perspectiva fa la màgia. A mesura que un es va atansant a una zona de bolet solament veu troncs pintats, però si es posen just al punt de visualització indicat, una peanya de pedra, la perspectiva fa que els arbres s’ajuntin i aparegui un ou de reig, una cua de rata groga, un fredolic... Els bolets estan relativament a prop, cosa que serveix d’incentiu als petits exploradors de la casa.

Els recomanem alçar la vista al llarg del recorregut per tal de descobrir la llum del sol en la llunyania i escoltar el so de les fulles dels arbres movent-se per una lleugera brisa. Amb els ulls tancats, semblaria que fóssim al mar si no fos pel diàleg dels ocells. Per accedir al Bosc Pintat, agafin la carretera T-700 (Poblet-Prades), està just al davant de la porta del monestir. Segueixin fins que trobin a mà esquerra la creu de terme. Llavors, han d’agafar el trencall de la creu per entrar a la vall de Castellfolit i segueixin 3 km fins a la casa forestal d’estil modernista on poden deixar el cotxe per iniciar la ruta micològica. La casa forestal de Castellfolit, construïda a principis del segle XX per acollir els enginyers i treballadors que restauraven el bosc de Poblet, compta amb una zona de pícnic ideal. Així que si volen, poden fer diumenge de carmanyola amb truita de patates i carn arrebossada.

Si ho prefereixen, els recomanem el restaurant de la Masia Sagués (977 87 00 63), que segurament ja deuen haver vist a la T-700 pujant al Bosc Pintat. La masia està al mig del bosc, conservada amb encant i amb un entorn creat i pensat per seguir el ritme tranquil que hauran aconseguit a la ruta micològica. El restaurant obre de 13.00 a 16.00 hores i ofereix un menú de 16 euros en cap de setmana. La cuina és una revisió de la tradicional catalana on hi ha protagonisme d’embotit de la terra i bolets com al shiitake o el cruixent amb formatge de cabra. Qualsevol elecció que facin, tant del menú com de la carta, l’encertaran. La família de la masia ofereix també apartaments on poder allargar la incursió a la naturalesa i gaudir de la slow life. Si hi fan nit, poden aprofitar l’entrada gratuïta al Museu del Vidre de Vimbodí que inclou el dinar al restaurant.

més informació

més informacióPAISATGES-JARDINS.BLOGSPOT.COM

més informació

més informacióPAISATGES-JARDINS.BLOGSPOT.COM

tracking