SEGRE

EDUCACIÓ TRIBUNALS

El Govern porta les revàlides d’ESO i Batxillerat al TC

Per invasió de competències d’Ensenyament || Vaga d’estudiants avui contra aquestes proves previstes a la Lomce

Una protesta anterior contra la Lomce i el 3+2.

Una protesta anterior contra la Lomce i el 3+2.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat va acordar ahir plantejar un conflicte de competència davant del Tribunal Constitucional (TC) contra el reial decret que regula les revàlides d’ESO i Batxillerat establertes en la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (Lomce) per invasió de competències. El Govern considera que el decret vulnera les competències de Catalunya en matèria educativa i el règim lingüístic de l’ensenyament a Catalunya fixat a l’Estatut. Aquest plantejament arriba després de passos previs portats a terme per la Generalitat, com el requeriment d’incompetència davant del Govern central, amb l’aval del Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya.

La corporació autonòmica afirma que el decret vulnera la competència en matèria educativa perquè regula la prova de forma “massa detallada”, quan, segons el Govern, hauria de limitar-se a regular les bases i no el desenvolupament. Per això, considera que “es buida de contingut” la competència de la Generalitat per regular les proves, convertint-la en mera executora.

USTEC, CCOO i UGT donen suport a la mobilització i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans la rebutja

Precisament, avui està prevista una vaga d’estudiants contra les revàlides, convocada pel Sindicat d’Estudiants, que no té representació a Lleida, de forma que no ha organitzat una manifestació oficial a la ciutat (sí que n’hi haurà a Barcelona, Tarragona i Girona). El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans rebutja aquesta mobilització per la manera “unilateral” com opinen que ha estat convocada. En canvi, sí que li donen suport els principals sindicats educatius. USTEC-STEs ja va anunciar la seua postura favorable i ahir s’hi van sumar CCOO i UGT, que assumeixen com a pròpies les crítiques contra les revàlides i, en general, contra la Lomce. També li dóna suport la Confederació d’Associacions de Pares d’Alumnes. La participació d’estudiants de Lleida en la vaga s’augura, a priori, poc freqüentada, encara que en alguns centres alumnes van confirmar la seua intenció de secundar-la. D’altra banda, ahir a la tarda un mitjà digital va publicar la intenció del Govern central d’eliminar les revàlides de la Lomce.

tracking