SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

L’Audiència condemna a 17 anys de presó l’home que va assassinar la parella a la Mariola

És la pena que van acordar les parts per assassinat i tinença il·lícita d’armes || El jurat popular va considerar Pastor Romero culpable d’acabar amb la vida de Mónica Pérez García amb dos trets per l’esquena

Pastor José Romero, al finalitzar la primera sessió del judici el dilluns de la setmana passada.

Pastor José Romero, al finalitzar la primera sessió del judici el dilluns de la setmana passada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida ha condemnat Pastor José Romero a 17 anys de presó per assassinar la seua parella, Mónica Pérez García, el març del 2015 al barri de la Mariola. Complint l’acord al qual van arribar les parts durant la celebració del judici la setmana passada, el tribunal imposa a l’homicida una pena de setze anys de presó per assassinat i un any més per tinença il·lícita d’armes. Al principi, la Fiscalia i l’acusació particular van arribar a sol·licitar vint-i-cinc anys de presó per a l’assassí, una pena que es va rebaixar a disset anys després que Romero va confessar el crim durant el judici.

En la sentència, l’Audiència constata que el crim es va cometre el 30 de març del 2015, després que la parella va discutir al seu domicili. Quan Mónica va sortir de l’habitatge, Romero, “guiat per l’ànim d’acabar amb la vida” d’ella, va sortir al carrer i portant l’arma tipus revòlver li va disparar en dos ocasions a curta distància i per l’esquena. La jove, de 24 anys, va ser traslladada per veïns del barri a l’hospital Arnau de Vilanova, on va morir poc després a causa d’un xoc hemorràgic provocat dels trets.

La interlocutòria ressalta que l’acusat “era conscient que Mónica, tant per la posició en la qual es trobava quan va rebre l’atac, d’esquena, com per l’arma utilitzada en l’agressió, no tenia cap possibilitat de defensar-se”. La sentència té en compte l’agreujant de parentiu, perquè agressor i víctima eren parella en el moment dels fets, i l’atenuant de drogoaddicció, al considerar que Romero “tenia lleument afectades les seues facultats volitives a causa de la seua addicció a substàncies estupefaents”. Aquest atenuant va ser acceptat per la Fiscalia i l’acusació particular en l’acord amb la defensa per rebaixar la pena i assegurar-se que Pastor seria condemnat per un delicte d’assassinat. De fet, durant el judici, l’acusat va reconèixer que volia acabar amb la vida de Mónica i va dir que aquell dia havia begut i havia pres pastilles. Les forenses van considerar que aquest consum només va poder tenir un efecte lleu sobre les capacitats de Romero. En tot cas, l’Audiència considera acreditat que l’acusat va actuar amb traïdoria per acabar amb la vida de la seua parella, al disparar-li per l’esquena i dos vegades, sense que la jove pogués defensar-se en cap moment. L’agressor va disparar a Mónica a menys d’un metre, com van confirmar els informes dels Mossos d’Esquadra.

La sentència, que no és ferma, no valora la petició del jurat popular per tal que l’acusat no pugui sol·licitar un indult.

Li retira la pàtria potestat dels dos fills menors al ser violentA banda de ser condemnat per assassinat i tinença il·lícita d’armes, l’Audiència de Lleida també retira a Romero la pàtria potestat dels seus fills, de 3 i 2 anys d’edat, tal com van sol·licitar la Fiscalia i l’acusació particular, exercida pels pares de Mónica Pérez García. El tribunal considera que aquesta mesura està justificada perquè el crim afecta directament els nens, que han estat privats de la seua mare per l’assassí, “la violenta personalitat del qual posa de manifest la seua incapacitat per exercir els deures propis de la pàtria potestat”. En l’actualitat, els menors estan a càrrec de la mare i el padrastre de Mónica, encara que la tutela és de la Generalitat.Així mateix, l’Audiència condemna l’acusat al pagament d’una indemnització de 90.000 euros per a cadascun dels seus dos fills i de 20.000 euros per a cadascun dels pares de la víctima. Durant el judici, la mare de Mónica, Lucía, va assegurar que la jove tenia la intenció de deixar l’acusat i emportar-se els nens, com ja havia fet en ocasions anteriors, i que les discussions entre tots dos eren constants des del principi de la relació, el 2010.

tracking