SEGRE

EDUCACIÓ ESCOLARITZACIÓ

Ensenyament permet a 7 nens iniciar P-3 a Lleida més tard, amb 4 anys

Perquè van nàixer prematurament o pateixen algun retard en el seu desenvolupament

Imatge del primer dia de curs en una escola de Lleida.

Imatge del primer dia de curs en una escola de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Set nens de Lleida van iniciar al setembre l’escolarització a P-3 malgrat haver nascut el 2012. Compliran durant aquest exercici els 4 anys d’edat, per la qual cosa haurien d’haver començat a l’escola el curs anterior. No obstant, Ensenyament permet esperar un any si les circumstàncies personals del nen així ho aconsellen. Aquesta mesura s’aplica en casos de retards en el desenvolupament, ja siguin en el llenguatge o motrius. A més, per primera vegada des d’aquest curs, es permet també per als nens que van nàixer prematurs i que no són encara prou madurs.

Era una reclamació de les famílies afectades i s’aplica sempre que així ho sol·licitin i d’acord amb els equips d’assessorament pedagògic, que elaboren un informe per avaluar si la mesura serà positiva per al nen. Sovint, també es fan informes mèdics o sociosanitaris per completar aquesta avaluació. L’objectiu és afavorir l’èxit escolar dels alumnes.

A tot Catalunya són 191 els nens que s’han acollit a aquesta possibilitat. La conselleria destaca que aquesta mesura suposa una flexibilització que facilita l’adaptació de l’alumne dins del sistema educatiu, ja que cada un té el seu propi ritme d’aprenentatge. Quan així es decideix, els nens segueixen un any més a l’escola bressol. D’aquesta forma es facilita que els seus companys tinguin la mateixa complexió física i capacitats i tinguin després una millor adaptació a l’etapa escolar.

El síndic reclama a la Generalitat facilitar l’accés als llibres de text? El síndic de greuges de la Generalitat, Rafael Ribó, reclama a la conselleria d’Ensenyament que implanti mesures per facilitar l’accessibilitat econòmica als llibres de text i que eviti que s’utilitzi la venda d’aquest material per cobrir altres costos. El síndic ha rebut diverses queixes d’aquestes pràctiques en alguns centres concertats, que encareixen el cost dels llibres per a les famílies. També censura els acords entre centres i editorials per renovar anualment els llibres o per impedir programes de reutilització a càrrec de les AMPA.

tracking