SEGRE

EDUCACIÓ ASSEMBLEA DE LA FAPAC

Els pares insten a posar fi a la segregació escolar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assemblea general de la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya (Fapac), celebrada ahir a Badalona, va aprovar el seu pla d’acció per als propers mesos, que se centra a defensar la igualtat d’oportunitats a les escoles a través de la lluita contra la pobresa infantil i la segregació escolar.

En aquest sentit, van acordar garantir que tots els alumnes que ho necessitin tinguin accés a beques menjador, mentre que van decidir portar a terme accions per desestigmatitzar determinats centres i promoure l’heterogeneïtat a les escoles.

La Fapac opta per reduir ràtios d’alumnes per tal d’evitar el tancament de línies de P-3

Els pares també van mostrar consens per evitar el tancament de grups de P-3 i reduir la ràtio d’alumnes per aula per tal de garantir una qualitat educativa més gran. Pel que fa a l’escola inclusiva, la Fapac va acordar sol·licitar a Ensenyament que s’adeqüin els pressupostos als alumnes amb necessitats educatives especials i no al revés. Durant l’assemblea general, es va denunciar també la desinversió progressiva de recursos a l’escola pública en els últims anys, que han portat a situar Catalunya “a la cua d’Europa quant a inversió educativa, amb només un 2,8% del PIB”. Les famílies van exigir que sigui del 6%, com la mitjana europea.

La jornada també va servir per ratificar els nous presidents de les juntes territorials, que en el cas de Lleida ocupa Elisa Solé.

tracking