SEGRE

POLíTICA

El pressupost de la Paeria de 2017 prosperarà gràcies al suport de C's i PP

Els seus vots sumats als del govern del PSC aconseguiran la majoria necessària en el ple extraordinari de dimecres

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pressupost de la Paeria de 2017 prosperarà finalment en el ple extraordinari de dimecres gràcies als vots favorables de Ciutadans i PP, que afegits als del govern socialista aconsegueixen la majoria necessària. Aquest matí, la presidenta del grup municipal del PP en la Paeria, Dolors López, ha anunciat un pacte amb el govern socialista per votar a favor en haver-los acceptat pràcticament totes les seues esmenes, com 250.000 euros per a ajuts al pagament de l’IBI a persones vulnerables, un pla d’atenció individualitzat a ni-nis per proporcionar treball adequat a les capacitats i un pla plurianual per soterrar les línies elèctriques de la ciutat.. "És un acord seriós, realista i meditat. Assumible per a l’economia de l’ajuntament i beneficiosa per al conjunt de ciutadans", ha subratllat el portaveu del PP, Joan Vilella.

Per la seua part, Ángeles Ribes, portaveu del grup municipal de C’s, ha apuntat que les seues esmenes també han tingut bona acollida, per la qual cosa no veu raons per no donar suport al pressupost del proper any. "Suposo que tirarà endavant perquè les esmenes són perfectament assumibles", ha assenyalat. C’s també votarà a favor dels comptes de l’Empresa Municipal d’Urbanisme i el PP assegura que de moment manté la seua abstenció.

Respecte a la tarifa de l’aigua, el més probable és que no s’aprovi la pujada proposada pel govern en no estar d’acord l’oposició, que prefereixen que s’inclogui una partida de 2,5 milions per a la compra d’aigua en el pressupost.

El grup municipal d’ERC ha presentat avui també les seues esmenes al pressupost municipal i ha considerat que la proposta del govern és "continuista i poc atrevida". El president del grup, Carles Vega ha assegurat que en govern fa "trampa" en pressupostar el doble de diners del necessari per a interessos i amortitzacions (3,5 milions) i 360.000 euros més en recuperació de microcrèdits. Així mateix, insisteix en la remunicipalització de la zona blava comportaria beneficis, malgrat incorporar els seus 61 treballadors a la nòmina municipal. Vega ha detallat que entre aquests tres conceptes "es podrien tenir 5,7 milions més dels que el govern diu que hi ha".

El pressupost de la Paeria de 2017 prosperá gràcies al suport de C’s i PP

El pressupost de la Paeria de 2017 prosperá gràcies al suport de C’s i PP

tracking