SEGRE

MEDI AMBIENT URBANISME

La Paeria licita el bosc urbà de Balàfia, amb un “racó per a papallones”

La Paeria licita el bosc urbà de Balàfia, amb un “racó per a papallones”

La Paeria licita el bosc urbà de Balàfia, amb un “racó per a papallones”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ja ha tret a concurs el projecte del bosc urbà de Balàfia, que tècnicament es denomina ordenació i enjardinament dels Jardins de Salustià Estadella, així com la connexió d’espais per a vianants amb l’avinguda Alcalde Recasens. El pressupost de licitació és de 241.353,05 euros i la durada prevista del contracte, de cinc mesos.

L’espai que ocuparà aquest bosc es troba entre l’avinguda Torre Vicens, el camp de futbol de la UE Balàfia i l’institut Torre Vicens, i el nou corredor per als vianants arribarà fins a Alcalde Recasens.

El projecte inclou com a element singular la plantació del denominat “racó de les papallones”, un petit espai de parterres darrere del camp de futbol amb espècies arbustives elegides expressament per convertir-se en “un hàbitat de confort per a diverses espècies de papallones, que poden donar un toc de singularitat a tot l’espai enjardinat”.

També està prevista una zona amb jocs infantils situada en un espai centrat entre les dos sortides de vianants de l’edifici ubicat al costat del futur bosc urbà. A més, hi haurà una zona d’aparcament al costat del camp de futbol.

El terreny on l’ajuntament projecta aquesta actuació no està urbanitzat i fa anys que els veïns reclamen una solució definitiva.

tracking