SEGRE

polèmica

Un centenar de persones signen un manifest per la retirada de noms franquistes de 8 carrers de Lleida

La Paeria insisteix que els deures ja es van fer “quan tocava” i que Lleida ja està lliure de franquisme

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vintena d'entitats i un centenar de persones a títol individual han signat el manifest de la família del sindicalista Antonio Cantano demanant la retirada de noms franquistes dels carrers de Lleida.

Aquest divendres, al voltant de Rosa Peñafiel Cantano, s'han reunit una trentena de persones, algunes representants d'entitats i formacions polítiques i sindicals, per fer un acte de “dignitat i coherència”, tal i com l'han qualificat. Asseguren que la presentació del manifest suposa un punt d'inflexió en la lluita contra la presència de la dictadura franquista en els noms dels carrers de Lleida i en els símbols a la ciutat.

Reclamen el canvi de nom de 8 carrers dedicats a càrrecs del règim franquista i participants al cop d'estat de l'any 36.

La néta del comunista Antonio Cantano, represaliat i empresonat durant la dictadura, s'ha negat a que el nom del seu avi es posi a un carrer de la ciutat mentre no s'hagi retirat qualsevol homenatge a personalitats del règim franquista. Rosa Peñafiel ha insistit durant la lectura del manifest ‘per una ciutat lliure de franquisme’ que el seu avi va lluitar per la llengua, els drets i les llibertats i que aquesta causa també seria la seva.

En resposta a l'acte celebrat avui, des de l'equip de govern de la Paeria insisteixen que els deures ja es van fer durant la transició i que Lleida ja està lliure de franquisme. Consideren que la lectura del manifest és una exageració sobre un tema que ja està superat.

L'acte de rpesentació del manifest.

Un centenar de persones signen un manifest per la retirada de noms franquistes de carrers de LleidaMagdalena Altisent

tracking