SEGRE

COMERÇ

La zona comercial de Torre Salses, amb accés des del carrer Almeria i més servei de bus

La Paeria tramitarà divendres el nou expedient del projecte, que incorpora millores de mobilitat que va demanar Urbanisme de la Generalitat || També afegeix un informe de viabilitat econòmica del sector

El pla parcial SUD 42, Torre Salses, es troba entre Magraners i La Bordeta.

El pla parcial SUD 42, Torre Salses, es troba entre Magraners i La Bordeta.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La gran zona comercial de 55.000 metres quadrats projectada a Torre Salses, entre la Bordeta i els Magraners, tindrà una nova connexió amb el carrer Almeria i preveu també reforçar el servei d’autobús, a mesura que s’hi vagin instal·lant superfícies comercials. Aquestes són les principals novetats de l’expedient que debatrà divendres la comissió d’Urbanisme de la Paeria.

Els promotors de la modificació del pla parcial SUR 42 (Torre Salses), Eurofund Parc Lleida, han incorporat aquestes modificacions al projecte inicial, després que mesos enrere Urbanisme de la Generalitat no li donés el vistiplau i requerís millores de mobilitat. Els promotors apunten que ja disposen de l’informe favorable de l’Autoritat Territorial del Transport, que se suma als que ja tenien de la conselleria de Comerç, Foment i Adif, entre d’altres.

Per la seua part, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va indicar que la connexió de Torre Salses amb el carrer Almeria servirà “per atansar la zona comercial a la carretera de Tarragona” i va detallar que no es construirà en una primera fase, sinó quan sigui necessària en funció del desenvolupament de l’activitat comercial.

De la mateixa manera, va detallar que els equipaments comercials que s’instal·lin hauran d’aportar els seus propis estudis de mobilitat a fi de reforçar el transport públic en el moment en què sigui necessari. Larrosa va assenyalar també que els promotors han incorporat un document elaborat per experts que “justifica la viabilitat econòmica del sector”.

Comissió d'urbanisme

Després de la comissió municipal de divendres, l’expedient amb les modificacions s’enviarà a la comissió territorial d’Urbanisme, l’informe del qual és preceptiu. Si la Generalitat li dóna llum verda, el document haurà de passar llavors pel ple de la Paeria.

Paral·lelament, l’abril passat el ple ja va aprovar, amb els vots del govern, Ciutadans i Partit Popular, el projecte per allargar i eixamplar l’avinguda Víctor Torres (que ara va des de la LL-11 fins al carrer Palauet), per facilitar l’accés a Torre Salses. L’aprovació es va produir en un segon intent, ja que en el ple del desembre del 2015 l’alcalde va decidir deixar l’expedient sobre la taula per falta de consens i a l’espera del resultat d’uns informes comercials.

Recels del comerç local

Aquest projecte genera recels al comerç local i la Paeria va celebrar un ple extraordinari on representants del sector van exposar les seues opinions. Així mateix, els comerciants reclamen un estudi sobre el seu impacte econòmic i social al sector de les noves implantacions i ja està previst elaborar un pla estratègic del comerç.

tracking