SEGRE

URBANISME

La Paeria diu que a Copa d'Or no hi cap més comerç, cosa que tanca portes a Leroy Merlin

Larrosa afirma que amb els actuals establiments i els que estan en tràmit “s’ha arribat al màxim” || La multinacional, amb llicència de la Generalitat per a 8.365 m², ha demanat una reunió a l’alcalde

La Paeria diu que a Copa d'Or no hi cap més comerç, cosa que tanca portes a Leroy Merlin

La Paeria diu que a Copa d'Or no hi cap més comerç, cosa que tanca portes a Leroy Merlin

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria considera que la zona d’expansió de Copa d’Or, denominada SUR 5, ja ha arribat al seu “sostre comercial” amb els establiments que actualment estan operatius (Media Markt, Decathlon, Esclat, Marcadona i els restaurants McDonald’s i Viena) i les noves implantacions en obres (Sprinter i JYSK) o amb tramitació aprovada. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, així ho va fer saber als propietaris d’habitatges dels carrers Maria Montessori i Maria Laforet, ubicats a Copa d’Or, amb els quals es va reunir ahir. Va explicar que els veïns li van expressar la seua “absoluta preocupació per l’excessiva concentració comercial” a Copa d’Or, va defensar que els usos d’aquesta àrea de la ciutat “han de ser preferentment residencials” i va subratllar que “ja s’ha arribat al màxim de metres comercials aplicables”. “Entenem la seua preocupació i ens posem del seu costat. Volem una ciutat equilibrada i no crec que concentracions comercials de gran format en un espai preferentment residencial sigui adequat”, va argumentar.

Reunió amb veïns L’edil afirma que els que hi viuen estan molestos per l’“excessiva concentració” comercial

Per aquesta raó, sembla difícil que l’ajuntament doni el vistiplau al gran establiment de 8.365 metres quadrats que Leroy Merlin vol obrir a Copa d’Or, malgrat que ja compta amb la llicència comercial de la Generalitat. En aquest sentit, Leroy Merlin encara no ha sol·licitat permís d’obres a l’ajuntament, però sí una reunió amb l’alcalde per explicar-se els seus plans a Lleida. En tot cas, el tinent d’alcalde va assenyalar que no pot dir en el dia d’avui si concediran llicència o no a aquesta ensenya i va recalcar que, encara que tingui l’autorització comercial de la Generalitat, el projecte “ha de casar amb l’ordenació urbanística de la ciutat i en aquesta zona més del cinquanta per cent ha de ser residencial”.

A més, va recordar que els residents a Copa d’Or destaquen els problemes de mobilitat d’aquesta zona, que creuen que s’agreujarien amb noves implantacions de gran format. “No està concebuda com un polígon comercial sinó que ha de ser un dels principals sectors de creixement urbanístic de la ciutat”, va incidir. Va dir que existeixen altres zones previstes per a noves superfícies comercials, com és el SUR 42, Torre Salses, entre la Bordeta i els Magraners.

la dada

12.000 metres quadrats Sumen els actuals establiments comercials de Copa d’Or, entre l’Agustí Mestre, Media Markt, Decathlon, Mercadona i Esclat. A la primavera obriran Sprinter i JYSK, que afegeixen 1.800 m² més.

Les claus

Copa d’Or El pla parcial SUR 5, Copa d’Or, preveia la construcció de 2.600 habitatges, però de moment només s’ha edificat en un parell de solars. En canvi, els projectes comercials sí que han anat creixent. Torre Salses El pla parcial SUR 42, Torre Salses, promogut per Eurofund Parc Lleida peveu una àrea comercial de 55.000 m² entre la Bordeta i els Magraners i més de 1.400 habitatges. La Paeria l’ha enviat a Urbanisme de la Generalitat. Vallrufea Aquest complex projectat entre la rotonda de l’N-II , el Camp Escolar i el Camí de Rufea preveu 21.058 m² comercials.

Imatge aèria d’arxiu de la zona d’expansió de Copa d’Or.

Imatge aèria d’arxiu de la zona d’expansió de Copa d’Or.

tracking