SEGRE

UNIVERSITAT INSERCIÓ LABORAL

Ofertes d’ocupació a l’estranger per a titulats en Fisioteràpia

De centres sanitaris de França, que se sumen a les que la UdL rep des de fa temps per a graduats en Infermeria || La feina a Lleida remunta, però precària

Alumnes de Fisioteràpia de la UdL, ahir en una classe pràctica.

Alumnes de Fisioteràpia de la UdL, ahir en una classe pràctica.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Universitat de Lleida (UdL) està començant a rebre ofertes d’ocupació de l’estranger per als titulats en Fisioteràpia, que s’afegeixen així a les que arriben des de fa temps per a graduats en Infermeria. A la borsa de treball de la facultat hi ha actualment almenys tres ofertes de centres sanitaris de França per a fisioterapeutes, corresponents en els últims sis mesos, que sumen en total una desena de llocs de treball. Per exemple, un hospital públic de la Bretanya francesa demana quatre fisioterapeutes a jornada completa i amb contracte indefinit, un centre de reeducació motriu pediàtrica de la regió de Roine-Alps en requereix dos més i dos més un centre de reeducació funcional del Nord-Pas de Calais.

El degà de la facultat, Joan Blanco, va assenyalar que estan notant l’interès de països estrangers a contractar fisioterapeutes i va subratllar que les ofertes internacionals per a professionals d’Infermeria no paren d’arribar. Per exemple, al web se’n poden trobar d’Anglaterra, Irlanda, Gal·les o Suècia, i temps enrere en va haver també d’Alemanya i Holanda, entre altres països. De fet, en els últims anys, molts titulats en Infermeria han optat per marxar a l’estranger davant de la dificultat de trobar feina a Lleida.

Blanco va indicar que la casuística d’aquest col·lectiu és variada, “des dels que van aconseguir una bona ocupació i s’han quedat fins als que han tornat al cap de pocs mesos després d’una experiència que almenys els ha servit per millorar l’idioma”.

En tot cas, el degà va apuntar que en els últims dos anys la inserció laboral al sector de l’infemeria a Lleida està repuntant “a poc a poc”, encara que va remarcar que en la majoria dels casos l’ocupació és precària. “Hi ha feina, però és poc estable, de caps de setmana o de mitja jornada”, va dir, i va afegir que per aquesta raó algunes persones tenen dos llocs de treball alhora. “Fa poc em van trucar de l’Hospital de Santa Maria perquè necessitaven dos o tres infermeres i em va ser difícil trobar algú que pogués compaginar aquest treball amb el que ja té”, va explicar. Va afirmar també que el fet de tenir feina permet als titulats tenir ingressos per poder continuar formant-se.

tracking