SEGRE

SALUT

La néta d'una pacient de l'Arnau: “Hem estat 3 dies ingressats passant fred i sense mantes ni tovalloles”

La néta d’una pacient de l’Arnau denuncia la falta de personal i de material

Lavabo de l’habitació, ahir a la tarda encara sense tovallola.

Lavabo de l’habitació, ahir a la tarda encara sense tovallola.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Van ingressar la meua àvia la matinada de dilluns a dimarts després de passar dotze hores a Urgències per una afecció respiratòria greu i a dia d’avui segueix fent fred a l’habitació, on hi ha dos pacients ingressades per bronquitis, sense mantes ni tovalloles. Les hem hagut de portar de casa perquè els treballadors ens diuen que no els en queden.” Així explicava ahir Alba, la néta d’una pacient de 87 anys, la situació amb què s’han trobat a l’Arnau. Avui té previst presentar una reclamació per denunciar “la falta de personal i recursos materials a l’hospital”, coincidint d’aquesta manera amb les queixes dels sindicats del centre.

Alba va detallar que un auxiliar li va demanar ajuda per canviar el bolquer a la seua àvia “per avançar feina, ja que el zelador tardaria a venir” i diu que quan va demanar un altre coixí perquè la seua àvia pogués canviar de posició li van portar un llençol i li van dir que l’enrotllés perquè no els en quedava cap.

Salut va confirmar ahir sis casos greus de pacients ingressats a l’Arnau pel virus de la grip Una portaveu de l’hospital va assenyalar ahir que aquests dies hi ha molta afluència de pacients a Urgències i que posen tots els recursos possibles per garantir una bona estada. També va apuntar que es revisaran els protocols per millorar el servei en cas que sigui necessari. S’ha de recordar que la junta de personal del centre va sol·licitar dimarts una reunió amb el delegat de Salut, Jordi Cortada, per exposar-li la falta de recursos personals i materials. D’altra banda, la taxa d’afectats pel virus de la grip continua augmentant a Catalunya i va arribar als 343,96 casos per 100.000 habitants del 2 al 8 de gener, lluny dels 223,87 de la setmana anterior. El cap d’Epidemiologia de Lleida, Pere Godoy, va apuntar que l’increment estava previst i que de cara a la setmana que ve s’estima que l’epidèmia assolirà el seu pic. També va dir que hi ha confirmats sis casos greus de pacients ingressats a l’Arnau de Vilanova per la grip. Es considera greu quan el virus deriva en pneumònia o quan requereix ingressar el malalt a l’UCI.

tracking