SEGRE

EDUCACIÓ

El Torre Vicens prohibeix portar el mòbil a l'institut a alumnes d'ESO

Als de primer i segon, des del passat dia 9 || Mesura pionera per afavorir l’atenció a classe i la convivència, i després d’incidències amb l’ús de WhatsApp

Alumnes del Torre Vicens mostren els mòbils a l’entrada de l’institut.

Alumnes del Torre Vicens mostren els mòbils a l’entrada de l’institut.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els alumnes de primer i segon d’ESO de l’institut Torre Vicens no poden portar els telèfons mòbils al centre des del passat dia 9, a la tornada de les vacances de Nadal. L’equip directiu va instaurar aquesta prohibició pionera per evitar “petits conflictes” pel seu mal ús (van detectar insults a través de WhatsApp, per exemple, encara que van ser lleus i no van obrir expedients disciplinaris), però sobretot per millorar l’atenció dels estudiants i la seua socialització. “Notàvem que portar el mòbil no afavoria la concentració a classe; si l’utilitzaven al passadís, es despistaven i arribaven tard, i al pati ni tan sols parlaven entre ells ni jugaven a futbol perquè cadascú estava amb el seu telèfon. No tenir-lo promou la convivència”, va explicar la cap d’estudis, Chus Castro.

Amb aquesta decisió, el Torre Vicens fa un pas més respecte a la majoria dels centres, on l’ús del mòbil està prohibit a classe, tret que sigui necessari per a una activitat acadèmica, i fins i tot als passadissos, però no al pati. En cas que un estudiant utilitzi el mòbil, se li requisa i s’avisa els pares, que han d’anar al centre a recollir-lo.

La cap d’estudis va apuntar que els estudiants de primer i segon estan complint de manera generalitzada aquesta normativa. “Està funcionant molt bé i els professors i les famílies també n’estan contents”, va subratllar.

Els alumnes de cursos superiors sí que poden portar el mòbil a l’institut, però només poden utilitzar-lo a les zones d’esbarjo, és a dir, al pati i a la cafeteria. Si l’utilitzen en altres zones, també se’ls requisa.

Només en zones d’esbarjo. Els centres educatius prohibeixen als alumnes l’ús del telèfon mòbil a classe i, en general, en zones que no siguin d’esbarjo. Al Torre Vicens, ara els de primer i segon d’ESO ni tan sols poden portar-lo a l’institut. Reglaments. Els centres estableixen als seus reglaments les normes d’ús dels mòbils. Per exemple, en alguns poden portar-los, però apagats i a la motxilla, i en altres tenen un espai a consergeria per deixar-los en custòdia, si volen.

tracking