SEGRE

TRIBUNALS

A judici un dentista de Lleida per destrossar la consulta de la seua exdona

Fiscalia diu que va causar danys al local per valor de 123.584 euros i exigeix que els pagui || L’Audiència afirma que hi ha motius per asseure’l al banc d’acusats

Els fets seran enjudiciats als jutjats del Canyeret.

Els fets seran enjudiciats als jutjats del Canyeret.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha dictat un acte en què porta a judici un dentista de la ciutat acusat de destrossar la consulta de la seua exdona, també odontòloga, arran del procés de divorci. La Fiscalia, com va avançar aquest diari, estima que el dentista va causar danys al local de la seua exdona per valor de 123.584 euros i exigeix que els pagui. L’acusat va recórrer la imputació dictada pel jutjat d’Instrucció número 3 de Lleida, però l’Audiència ha dictat ara un acte en què confirma aquesta resolució i afirma que hi ha prou indicis perquè el dentista s’assegui al banc dels acusats per un delicte de danys (vegeu el desglossament).

Segons la Fiscalia, els fets van ocórrer el mes d’agost de l’any 2012, quan el dentista va canviar de lloc la seua consulta i a l’abandonar l’antiga, de la qual n’era propietària l’exdona, va ordenar a l’operari encarregat del desmuntatge de la seu odontològica que destrossés l’establiment.

La Fiscalia sol·licita que el dentista i un operari paguin els 123.584 euros i dos multes de 21.600

Sempre segons la versió del Ministeri Fiscal, l’operari, per ordre del dentista, va efectuar desperfectes “en pavimentació, fals sostre, tancaments i divisoris, revestiments i divisoris practicables, instal·lació elèctrica i so, ventilació, fontaneria i sanejament i instal·lacions de climatització”. La Fiscalia explica a l’escrit de qualificació dels fets que aquests desperfectes han estat “pericialment valorats en 123.584 euros”. El Ministeri Fiscal entén que aquests fets són constitutius d’un delicte de danys i demana que el dentista s’assegui al banc dels acusats per aquest càrrec.

L’acusació pública sol·licita inicialment que tant l’odontòleg com l’operari que va fer suposadament a les seues ordres els desperfectes siguin condemnats a pagar les dos multes de vint-i-quatre mesos a raó de 30 euros diaris (21.600 euros). També sol·licita que els dos acusats, d’inicials R.X.M.M. i A.F.T., respectivament, indemnitzin l’exdona de l’odontòleg amb 123.584 euros, el valor de les destrosses.

“Hi ha indicis del delicte imputat”, segons el tribunal La interlocutòria de l’Audiència afirma que “hi ha prou indicis del delicte imputat i de l’eventual responsabilitat penal dels investigats (...), fet que irremeiablement l’aboca a l’enjudiciament en un plenari”. Les defenses van sol·licitar que es practiquessin noves proves, fet que, segons l’Audiència, es podrà fer, si s’estima pertinent, en el judici. Tant la Fiscalia com l’acusació particular, exercida pel despatx Sapena Soler Borràs, es van oposar als recursos ara rebutjats. La Fiscalia preveu alternativament la possibilitat que els fets constitueixin un delicte de danys per imprudència greu, en el cas de la qual demana que es condemni a pagar les sancions de nou mesos a raó de 30 euros diaris (8.100 euros), a més de l’esmentada indemnització de 123.584 euros.

tracking