SEGRE

EDUCACIÓ MOBILITZACIONS

El Govern proposa reduir una hora de classe setmanal als docents

La meitat de les dos que demanen els sindicats per evitar la vaga prevista per al 9 de febrer || De moment mantenen l’aturada i la setmana que ve negociaran

Una aula sense alumnes, en una anterior jornada de vaga docent.

Una aula sense alumnes, en una anterior jornada de vaga docent.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat va proposar ahir als sindicats d’ensenyament la reducció d’una hora lectiva als docents de Primària i Secundària a partir del curs vinent. Aquesta mesura permetria la incorporació de 3.500 professors, que se sumarien als 2.011 nous (797 d’ells per a substitucions) que la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ja va anunciar en l’última compareixença parlamentària. Fonts del Govern van indicar també que està previst un increment de 140 milions de la partida d’Ensenyament en els pressupostos, dels quals la majoria es destinarien a millores de la plantilla.

Aquesta proposta de reducció de l’horari lectiu docent estima parcialment una de les peticions de la vaga convocada pels mestres per al 9 de febrer, que demana el retorn a l’horari lectiu anterior a les retallades, 23 hores a Primària i 18 hores a Secundària, dos hores menys que en l’actualitat.

No obstant, els sindicats mantenen ara per ara la mobilització. Jaume Añé, portaveu d’USTEC-STEs a Lleida, va afirmar que “és una proposta a estudiar, però d’entrada la veiem insuficient” i va reclamar una solució per a la reducció de la segona hora. “Que quedi reflectit per escrit, per exemple, que si no es pot aplicar el curs que ve, que sigui el següent.”

La setmana vinent està prevista una reunió de la taula sectorial per negociar amb els sindicats (en principi hauria d’haver estat ahir) i aquests esperen que la conselleria concreti el seu plantejament. De moment, hi ha hagut contactes bilaterals puntuals. El secretari general de la Federació d’Educació de CCOO, Manel Pulido, va coincidir en la necessitat de parlar amb la Generalitat sobre els pròxims cursos, ja que la proposta rebuda ara es delimita només al 2017-2018.

Els sindicats amb representació a la taula sectorial (USTEC-STEs, CCOO, Aspepc-Scs i UGT) reclamen també la retirada del pla de nomenaments, reducció de ràtios i substitucions des del primer dia, entre altres qüestions.

Per la seua banda, la Plataforma Ciutadana per a una Escola Inclusiva va exigir la “tramitació urgent” del decret del col·legi inclusiu i va denunciar un “incompliment” d’Ensenyament.

tracking