SEGRE

EDUCACIÓ INNOVACIÓ

Perdonar, nova assignatura

L’institut Joan Oró i el Claver, pioners a l’Estat a aplicar el projecte de diàleg sobre el perdó || Creat per Daniel Lumera, funciona a tot Itàlia

El docent italià Daniel Lumera va impartir ahir una sessió sobre el perdó a l’institut Joan Oró.

El docent italià Daniel Lumera va impartir ahir una sessió sobre el perdó a l’institut Joan Oró.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aprendre a perdonar per “alliberar-nos del que no ens deixa ser feliços i aprendre a resoldre conflictes”. Aquesta va ser la idea central que van treballar ahir alumnes de tercer i quart de l’ESO i de primer de Batxillerat de l’institut Joan Oró i de primer de Batxillerat del col·legi Claver en una sessió que va impartir Daniel Lumera, director de l’Escola Internacional del Perdó. Són els dos primers centres d’Espanya que fan aquest taller i l’objectiu de Lumera és portar-lo a 10.000 estudiants, formar un centenar de docents durant aquest curs i que en un futur hi hagi una assignatura sobre el perdó.

“La xarrada va ser molt interactiva, els estudiants van posar-hi molta atenció i van treure el millor d’ells mateixos en les seues intervencions. Es pot aprendre tant dins com fora de les aules i el projecte del diàleg sobre el perdó ho demostra”, explica Sílvia Porté, professora de Filosofia i Ètica del Joan Oró, que afegeix que aquestes sessions són fonamentals per als alumnes de Secundària perquè “és quan desenvolupen la personalitat”.

Per treballar el perdó, Lumera organitza a Itàlia tallers en presons amb presos i estudiants

En aquest institut el treball dels alumnes sobre el perdó es vehicularà en les assignatures de Cultura, valors ètics i religió en els alumnes d’ESO i en la de Filosofia a Batxillerat. Seran els estudiants els que proposaran com volen treballar el perdó, alguns ho faran a través d’un vídeo, altres d’una cançó... “Que deixin volar la seua creativitat”, diu Porté.

A Itàlia, país d’origen de Daniel Lumera, el projecte del diàleg del perdó es du a terme en centres educatius i en presons. “L’intercanvi entre alumnes i presos és molt fructífer i a Espanya ens agradaria poder impartir els tallers en presons per atansar la realitat de l’exclusió social. Hi ha estudis científics que demostren que perdonar ajudar a emmalaltir menys i a viure millor”, subratlla Lumera. Avui impartirà un curs al gimnàs Ekke.

tracking