SEGRE

URBANISME INFRAESTRUCTURES

PSC, Ciutadans i PP aproven el nou accés a la futura zona comercial de Torre Salses

Un desplaçament del traçat de la prolongació de l’avinguda Víctor Torres per evitar la demolició de sis cases a Palauet, on hi haurà una rotonda || La Paeria crea una altra àrea al Barri Antic per a vint pisos

L’actual vial Víctor Torres, que connecta l’Ll-11 amb el carrer Palauet de la Bordeta.

L’actual vial Víctor Torres, que connecta l’Ll-11 amb el carrer Palauet de la Bordeta.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comissió d’Urbanisme va aprovar ahir per segona vegada, amb els vots del PSC, PP i C’s, la modificació del pla general per reajustar el traçat de l’avinguda Víctor Torres, entre el carrer Alamús i el pont sobre les vies, per accedir a la zona de Torres Salses (SUR 42), on és prevista una zona comercial de 40.000 metres quadrats, que preveu desplaçar el vial per evitar l’expropiació i la demolició de sis habitatges al carrer Palauet, carrer en el qual contempla també la construcció d’una rotonda.

La nova aprovació respon a la incorporació de quatre al·legacions de propietaris que demanaven millores en la gestió urbanística de la zona. Per a això, han inclòs tres nous espais edificables en els quals podran construir, a canvi de cedir gratis terreny per al vial, va indicar el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa. CiU i ERC es van abstenir i Crida i Comú hi van votar en contra.

En la primera votació d’aquesta modificació en el ple, l’expedient va prosperar amb els vots favorables de PSC, C’s i PP i la resta, en contra. La setmana que ve passarà de nou per ple i hi haurà quinze dies més d’informació pública. El vial té un cost de dos milions.

També es va aprovar en la comissió la creació al Barri Antic d’una segona àrea per a habitatges familiars i comerços entre la plaça del Dipòsit i el carrer Assalt, en el qual estan previstos entre 20 i 22 pisos impulsats per la Paeria en cooperació amb els propietaris. L’anterior ple ja va donar llum verda una altra àrea entre l’Ereta, Galera i Alsamora i n’hi ha previstes cinc en total, totes al Centre Històric, amb les quals Larrosa preveu revitalitzar el barri dotant-lo de “nous models d’habitatge amb una construcció singular des del punt de vista social, urbà i sostenible”. Va assegurar que “hi ha operadors interessats” i considera que el lideratge municipal es traduirà en un interès més gran del sector privat. De fet, va dir que hi ha un projecte per a “un habitatge unifamiliar passiu” i unes altres dos iniciatives. La Crida hi veu “falta de control de la Paeria, al no fer complir les obligacions de manteniment als propietaris, de manera que s’han degradat” els habitatges, i planteja un pla especial per a tot el barri.

Inici del procés participatiu sobre el futur del xalet dels Camps ElisisLa Crida afirma que el govern va informar ahir que en el primer trimestre de l’any iniciarà el procés participatiu que van demanar per definir els usos del xalet dels Camps Elisis, després d’expirar la concessió com a local de nocturn. Es millorarà la senyalització de desnivells de la plataforma d’accés a la passarel·la del Liceu Escolar, a proposta del PP. La petició de CiU d’ajuts per retirar plaques franquistes d’edificis no va prosperar. Larrosa va dir que ja es va debatre a la comissió d’Economia i la Crida va demanar canviar el seu vot a l’abstenció.

tracking