SEGRE

EDUCACIÓ NEGOCIACIÓ

Govern i sindicats pacten incorporar 5.511 mestres i reduir l’horari lectiu docent

El principi d’acord assolit ahir permetrà desconvocar la vaga prevista per al 9 de febrer || Els professors impartiran una hora menys de classe a la setmana el curs vinent i una altra el següent

Una aula d’un institut gairebé buida, durant una vaga educativa.

Una aula d’un institut gairebé buida, durant una vaga educativa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat i els sindicats educatius van arribar ahir a un principi d’acord per a la incorporació el pròxim curs de 5.511 docents (4.714 de nous i 797 substituts), la reducció de l’horari lectiu dels professors en una hora setmanal i la disposició d’Ensenyament de “tenir en consideració” de cara al següent curs la disminució de la segona hora que demanen els representants sindicals per retornar a l’horari d’abans de les retallades (18 hores a Secundària i 23 a Primària).

Això permetrà, amb tota probabilitat, desconvocar la vaga del 9 de febrer, encara que per anul·lar formalment la mobilització primer és necessari que els òrgans de direcció de cada sindicat amb representació a la taula sectorial educativa (USTEC-STEs, CCOO, Aspepc- Scs i UGT) ratifiquin el principi d’acord. En tot cas, sí que ha estat anul·lada la concentració prevista per avui davant la delegació d’Ensenyament de Lleida, com a prèvia a la vaga, i la setmana vinent hi haurà una altra reunió de la taula de negociació on es rubricarà l’acord.

Els sindicats ja han anul·lat la concentració convocada per avui davant de la delegació d’Ensenyament

USTEC-STEs destaca que no es contractava de manera massiva docents des del curs 2006-2007

El portaveu d’USTEC-STEs a Lleida, Jaume Añé, va destacar que amb aquestes mesures “per primera vegada es dóna la volta a les retallades”, i va recordar que no es produïa una convocatòria tan massiva de docents des del curs 2006-2007, quan es va crear la sisena hora a Primària. Va recordar totes les mobilitzacions que han organitzat i va remarcar que “la lluita ha valgut la pena”.

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, es va mostrar confiada que aquest principi d’acord serveixi per desconvocar la vaga i perquè la CUP faciliti l’aprovació dels pressupostos. “Hem arribat a un bon acord després d’un esforç per part de tots”, va assegurar Ruiz.

La incorporació de més de cinc mil docents serà possible gràcies a una partida addicional de 140 milions en els pressupostos d’Ensenyament, que a banda de reduir l’horari docent facilitarà “millorar l’atenció educativa i això vol dir reduir ràtios, desdoblaments i poder tenir dos professors a l’aula”, va indicar Ruiz. Del total de 5.511 docents, 3.500 seran per cobrir la reducció d’una hora lectiva i la millora de l’atenció educativa, i els altres 2.011 (797 per a substitucions) ja estaven previstos en el pressupost.

També està previst de cara al pròxim curs un augment de 3.000.000 d’euros en el pla de formació permanent del professorat per potenciar la formació en competències, el lideratge pedagògic, el plurilingüisme, l’atenció a la diversitat i l’enfocament multidisciplinari de l’aprenentatge.

tracking