SEGRE

POLÍTICA PLE

La Paeria desencalla el pla comercial de Torre Salses aprovant el vial d’accés

Llum verda amb els vots del PSC, C’s i PP, mentre que la resta de l’oposició el rebutja

Ros, amb regidors de C’s i del PP, grups que juntament amb el PSC van possibilitar l’aprovació del vial.

Ros, amb regidors de C’s i del PP, grups que juntament amb el PSC van possibilitar l’aprovació del vial.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria va aprovar ahir el nou traçat del vial Víctor Torres, entre l’Ll-11 i la futura zona comercial de Torre Salses, amb els vots del PSC, Ciutadans i PP. La resta de l’oposició hi va votar en contra al veure-hi “interessos privats”. L’aprovació definitiva d’aquest expedient depèn de la Generalitat, que també ha de tramitar el pla de la zona comercial.

El ple de la Paeria va aprovar ahir amb els vots del grup del PSC al govern, C’s i PP la modificació del pla general per canviar el traçat del vial Víctor Torres que connecta l’Ll-11 amb la Bordeta, els Magraners i la zona de Torre Salses, el pla SUR-42, on hi ha prevista una zona comercial de 41.000 metres quadrats que promou la firma Eurofund. La resta de l’oposició (PDeCAT, ERC, Crida i Comú) hi va votar en contra al veure “interessos privats” en l’impuls d’aquest vial. Aquesta és la segona vegada que l’ajuntament dóna llum verda a aquest accés (la primera, l’abril de l’any passat i ara, amb un nou traçat), que ara sortirà de nou a exposició pública. Així mateix, al desembre la junta de govern local va aprovar la modificació del pla parcial de la zona comercial de Torre Salses. D’aquesta manera, el consistori ja ha tramitat els dos expedients vinculats a aquest projecte de nova zona comercial, que hauran de ser validats per la Generalitat.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va voler desvincular el vial del debat sobre el model comercial de Torre Salses i va assegurar que aquesta connexió va començar a projectar-se el 2012, “quan no hi havia previsió comercial”. Va recordar també que el canvi de traçat permetrà salvar de la demolició cinc cases a Palauet. C’s i PP van defensar també que es tracta només d’una modificació urbanística. En canvi, el PDeCAT i Unió i ERC veuen interessos privats del promotor comercial en la construcció del vial i li demanen que el pagui, i la Crida va demanar aturar l’expedient per incloure’l en el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal i sotmetre’l a un procés de participació. A més, el president del PDeCAT, Toni Postius, va assegurar que el registre mercantil afirma que l’empresa Eurofund “s’ha dissolt” i que la Societat de Gestió d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb, el “banc dolent”) és encara la titular del terreny on hi ha projectada la zona comercial de Torre Salses, fet que l’empresa i la mateixa Sareb van rebatre indicant que hi ha un contracte de compravenda (vegeu el desglossament). Postius va apuntar també que presentaran al·legacions en el període d’exposició pública i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va replicar que aquest tràmit és només per als afectats pel projecte.

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa destaca que el projecte del vial és anterior al de l’àrea comercial

Una altra modificació del pla general per establir un espai al centre històric per impulsar habitatges singulars entre el carrer Assalt i la plaça del Dipòsit va ser aprovada amb ERC en contra i l’abstenció del PDeCAT, Crida i Comú.

Lleida

Tant la Sareb com Eurofund Parc Lleida van ratificar ahir l’existència d’un contracte privat de compravenda dels terrenys inclosos en el projecte de la zona comercial de Torre Salses, després que Postius posés en dubte aquesta operació. En aquest sentit, la firma encarregada de la comercialització dels solars del denominat banc dolent va assenyalar, en un escrit remès a aquest diari que “sí que existeix un contracte privat de compravenda entre Sareb i Eurofund Parc Lleida, SL sobre determinades parcel·les del Sector SUR-42 Torre Salses del Pla General de Lleida, si bé no podem revelar més dades de la transacció en compliment de la LOPD i dels nostres deures de confidencialitat”. Per la seua part, Eurofund va indicar que “tenim un acord de compravenda firmat amb Sareb que es farà efectiu quan conclogui tot el procés administratiu. En definitiva, això no suposarà cap retard ni impediment per al desenvolupament del projecte”. La promotora i la Paeria també han acordat un conveni mitjançant el qual la primera aportarà un milió per construir el vial d’accés sempre que n’obtingui la llicència comercial.

Fonts pròximes a la promotora van assenyalar que la seua previsió és que tots els tràmits estiguin resolts abans d’acabar aquest any, amb la qual cosa podrien iniciar les obres amb l’objectiu de posar en marxa el parc comercial el 2019.

tracking