SEGRE

URBANISME

Projecten un centre d'oci amb deu sales de cine per a 1.900 persones a Copa d'Or

En un edifici de 8.000 metres quadrats amb locals de restauració i botigues

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida ciutat comptarà amb un centre de lleure amb deu sales de cine, establiments de restauració i petites botigues a la zona d’expansió de Copa d’Or, entre els barris de Cappont i la Bordeta. L’empresa propietària del solar ultima tant el projecte com la negociació amb l’operador que assumirà el complex.

L’empresa propietària del solar ubicat entre el supermercat Mercadona i els restaurants Viena i McDonald’s, a la zona d’expansió de Copa d’Or de Lleida ciutat, ultima el projecte d’un complex de lleure de 8.000 metres quadrats que comptarà amb deu sales de cine amb capacitat per a 1.900 espectadors. Així ho van confirmar a aquest diari responsables de la firma, que van detallar que el projecte preveu un edifici de dos plantes que, a banda dels cines, disposarà de diversos establiments de restauració i petites botigues.

L’empresa ja té avançada la negociació amb l’operador que es farà càrrec del complex i espera que Paeria i Generalitat completin tots els tràmits urbanístics previs per sol·licitar la llicència. En aquest sentit, està previst que el pròxim ple de la Paeria aprovi el pla de millora urbana d’aquesta parcel·la. De fet, aquest pla, que detalla qüestions com l’espai destinat a zona verda, vialitat o els accessos, ja va ser aprovat per l’ajuntament el juliol de l’any passat, però la comissió d’Urbanisme de la Generalitat va instar a l’octubre a introduir-hi alguns canvis que, segons la propietat, són menors. Ara, una vegada la Paeria li doni una altra vegada el vistiplau, tornarà a ser remès a Urbanisme. La implantació d’aquest tipus d’usos en aquesta parcel·la és viable després que el 2013 fos aprovada una modificació del pla parcial vigent.

El calendari previst és que tots els tràmits quedin resolts aquest estiu i que el centre de lleure pugui ser una realitat l’any que ve. D’aquesta manera, la ciutat tornaria a comptar amb un gran multicines després del tancament dels Lauren a l’Illa de l’Oci de Cappont.

Aquest equipament es convertiria en competència directa del de JCA Cinemes Alpicat, ubicat als afores d’aquest municipi i al peu de la variant nord de l’autovia, que compta amb setze sales.

A més, consolidaria la configuració de la zona de Copa d’Or, situada entre Cappont i la Bordeta, com una de les principal àrees comercials i de serveis terciaris de la ciutat.

Dos nous establiments ben aviat, a l'espera de Leroy Merlin

La zona de Copa d’Or ampliarà la seua oferta comercial amb dos nous establiments la primavera vinent. Es tracta d’Sprinter, una cadena valenciana de calçat i esports, i JYSK, una cadena danesa de mobles i articles de la llar. Totes dos tindran uns 900 metres quadrats de superfície de venda i compartiran la nau la construcció de la qual s’està ultimant entre el restaurant McDonald’s i el Mediamarkt.

D’altra banda, la Generalitat també ha concedit la llicència comercial per a un gran establiment de més de 8.000 metres quadrats del gegant del bricolatge i la decoració Leroy Merlin. El seu emplaçament està previst en un solar molt pròxim al d’aquestes dos noves botigues. La firma té previst sol·licitar a curt termini la llicència d’obres a la Paeria, que veu amb reticència la seua implantació a Copa d’Or al considerar que l’oferta comercial en aquesta zona ja ha tocat sostre i genera problemes de mobilitat. No obstant, Leroy Merlin està decidida a seguir endavant amb el projecte després del vistiplau de la Generalitat de Catalunya, en una operació que inclou l’obertura d’un nou accés des de l’avinguda de les Garrigues.

La ciutat fa un any i mig que no té un gran multicines al tancar els Lauren La ciutat de Lleida es va quedar sense un gran multicines el juliol del 2015, quan va tancar el complex Lauren, que funcionava des del 2002 amb deu sales a l’Illa de l’Oci de Cappont, al costat del campus de la UdL. L’empresa arrossegava dificultats econòmiques des de feia anys i, encara que el seu propietari va anunciar que es tractava d’un tancament temporal d’uns mesos per modernitzar les sales, s’ha convertit en definitiu. Actualment, a la capital estan en servei les tres sales del Funatic a Pi i Margall, unes altres tres del Grup Rambla a Anselm Clavé i la del Teatre Principal. Els dos últims pertanyen al mateix grup que el JCA d’Alpicat.

Zona on està previst el nou centre d’oci, entre els restaurants Viena i McDonald’s i el supermercat Mercadona.

Zona on està previst el nou centre d’oci, entre els restaurants Viena i McDonald’s i el supermercat Mercadona.

Zona on està previst el nou centre d’oci, entre els restaurants Viena i McDonald’s i el supermercat Mercadona.

Zona on està previst el nou centre d’oci, entre els restaurants Viena i McDonald’s i el supermercat Mercadona.

tracking