SEGRE

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA

L’Escola d’Idiomes acollirà classes de Batxillerat del Josep Lladonosa

El curs que ve, perquè aquest institut de Pardinyes haurà d’assumir un altre grup de primer d’ESO || Ensenyament també ampliarà de 3 a 4 els grups al Joan Oró

Una de les activitats organitzades ahir en la jornada de campus oberts de la UdL

Una de les activitats organitzades ahir en la jornada de campus oberts de la UdL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) es convertirà el pròxim curs en una subseu d’un institut, el Josep Lladonosa de Pardinyes, ja que al matí acollirà part de les classes de Batxillerat d’aquest centre, situat a 600 metres de distància. El motiu és que Ensenyament ampliarà de tres a quatre els grups de primer d’ESO en aquest últim centre per absorbir l’augment d’alumnes que procedeixen de Primària. Davant la falta d’espai, la solució adoptada ha estat traslladar part de les classes de Batxillerat a l’EOI.

El delegat d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, va confirmar a aquest diari l’ampliació d’un grup de l’ESO al Lladonosa i el trasllat parcial de Batxillerat a l’EOI, però va posar èmfasi que aquesta mesura permetrà reforçar encara més la col·laboració que ja mantenen aquests dos centres. “Aprofitarem l’ocasió per fer més projectes de llengües i internacionalització”, va indicar, i va detallar que no hi haurà un grup fix de Batxillerat a l’EOI, sinó que acollirà rotatòriament els diferents grups del convencional i de l’Internacional que imparteix aquest institut.

Ensenyament destaca que l’EOI i el Lladonosa reforçaran la col·laboració que ja mantenen

Cullerés va explicar que també ampliaran de tres a quatre els grups de primer d’ESO en un altre institut, el Joan Oró. En aquest sentit, va recordar que l’any passat no van poder accedir a aquest centre més d’una vintena d’alumnes preinscrits, de manera que va considerar que aquesta ampliació permetrà assumir la demanda. En tots dos casos, Cullerés va precisar que l’ampliació és provisional i que l’any que ve s’haurà de decidir si es consolida com una nova línia o no.

Les novetats en l’oferta d’ESO per al curs vinent a Lleida es completen amb l’obertura del nou institut d’una línia al Secà, a l’antiga escola Ginesta, i el d’Alpicat. Ensenyament no té intenció de construir més instituts a la capital, ni el reivindicat a Cappont ni els planificats en el seu dia a la Bordeta i Balàfia.

La UdL prepararà la nova prova d’accés al grau de MestreLa facultat d’Educació de la Universitat de Lleida organitzarà un curs de dos setmanes a finals de maig perquè els titulats de Batxillerat que vulguin accedir als graus de Magisteri puguin preparar la nova prova específica de competències lingüístiques i logicomatemàtiques que s’implanta aquest curs, afegida a la selectivitat. Així ho va explicar el degà, Carles Alsinet, als alumnes de Batxillerat i de cicles superiors de FP que ahir van visitar la facultat dins de la jornada de campus oberts de la UdL, que va comptar amb una xifra rècord d’inscrits, 1.760. D’altra banda, la campanya contra el canvi que redueix les optatives a la selectivitat ja supera les 12.000 firmes.

tracking