SEGRE

URBANISME PROJECTES

La Perpetu tramita l'ampliació amb un altre edifici

Aprovat el pla d’ordenació de la zona de Copa d’Or on es preveuen multicines || GlobaLleida promocionarà l’Horta

L’edifici del centre és el que serà enderrocat per a l’ampliació.

L’edifici del centre és el que serà enderrocat per a l’ampliació.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Perpetu Socors ja tramita el seu projecte d’ampliació, del qual ahir va informar la comissió d’Urbanisme i dimarts s’aprovarà a la junta de govern. Com va avançar aquest diari, passarà de 5.000 a 9.000 m² gràcies a la compra de l’immoble annex, que serà enderrocat, i el nou edifici permetrà tenir UCI, doblar el nombre de quiròfans i ampliar Urgències, entre altres millores. Així mateix, la comissió va donar llum verda de nou al pla de millora urbana de la zona de Copa d’Or en la qual està previst un multicine, així com un conveni amb els seus promotors per millorar la mobilitat de la zona, desdoblant el carrer Maria Montessori. També va aprovar un conveni amb GlobaLleida per promocionar i comercialitzar els productes de l’Horta sota la marca Horta de Lleida. D’altra banda, la Paeria està en procés de selecció de l’empresa que s’encarregarà de l’estudi previ a la implantació de la recollida de residus porta a porta en un barri. El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va dir que la zona que es triï “ha de quedar molt delimitada”, i va afegir que es requerirà fer “molta pedagogia”. Va recordar que després de les rebaixes començarà la recollida porta a porta comercial a l’Eix.

En un altre ordre, la proposta del PDeCAT d’habilitar un pas de vianants davant el CAP Onze de Setembre va ser rebutjada, però la Paeria sí que estudiarà millorar la connexió amb bus i Larrosa va afirmar que veu necessaris plans de mobilitat de la Generalitat associats a equipaments sanitaris.

Estudi previ a la implantació en un barri de la recollida de brossa porta a porta

La proposta del Comú d’adherir-se a l’Aliança Ciutats 30 km/h va rebre el suport de PDeCAT, ERC i Crida, l’abstenció del PP i el vot en contra de PSC i C’s. Larrosa va dir que el pla de mobilitat dirà si són necessàries més zones 30.

Inversió de 70.000 euros per millorar la gossera municipal La Paeria iniciarà ben aviat obres a la gossera municipal per ampliar i millorar tant la zona de residència de gossos i la de gats, a més d’habilitar un espai per a voluntaris que participaran en un projecte per fomentar les adopcions i el respecte als animals. La inversió és de 70.000 euros i els treballs podrien estar llestos en el primer semestre.

tracking