SEGRE

PRESÓ REORGANITZACIÓ

Justícia traslladarà un centenar de presos de la Model fins a Ponent

Preveu la incorporació de 42 funcionaris

Vista aèria del Centre Penitenciari de Ponent.

Vista aèria del Centre Penitenciari de Ponent.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El centre penitenciari de la Model tancarà les portes abans de l’estiu i això provocarà el trasllat d’un centenar dels presos que allotja al centre penitenciari de Ponent. El conseller de Justícia, Carles Mundó, va informar ahir que l’últim pres que deixarà la històrica presó ho farà al juny. Per fer-ho, el departament iniciarà un procés de reorganització que afectarà la presó de Lleida, una de les que ara tenen menys població reclusa. El primer moviment en aquesta reorganització serà traslladar interns que ara hi ha a Brians 1 i Brians 2 fins a altres presons, entre les quals la de Ponent, tenint en compte l’arrelament territorial dels presos. La segona operació serà traslladar presos de Brians 1 a Brians 2. Les dos fases començaran a partir d’avui.

El tercer pas serà buidar la Model i per a això es faran trasllats de reclusos de Ponent a la presó de Mas Enric. De fet, aquest centre de Tarragona serà una peça clau per al buidatge de la Model, que en paraules del conseller Mundó “cau a trossos”.

Justícia destinarà 3,5 milions d’euros a reformes a la presó de Ponent i el Centre Obert

Amb el tancament de la històrica presó, inaugurada el 1904, Ponent passarà d’allotjar 565 presos que té actualment (a data de 15 febrer) a 665, i guanyarà un centenar de reclusos. Per a això, el departament de Justícia s’ha compromès a fer una inversió de 3,5 milions d’euros als equipaments penitenciaris de Lleida per tal de millorar les instal·lacions. Així mateix, segons el CSIF, s’incorporaran 42 funcionaris nous.

Per al sindicat, aquestes places compleixen una reivindicació històrica, milloraran la seguretat i evitaran desplaçaments. El sindicat recorda que ara 700 funcionaris de Lleida s’han de desplaçar cada dia a altres presons catalanes.

tracking